HATAY’A YARDIM DEĞİL YATIRIM YAPIN!

HATAY’A YARDIM DEĞİL YATIRIM YAPIN!

Türkiye’nin ünlü deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay’da yaptığı incelemenin ardından iktidar ve iş insanlarına çağrı yaparak ”Hatay kan ağlıyor, bir dokun, bin ah işit. İşsizlik rekor seviyede. İktidar ve büyük şirketler Hatay’da iş kurmalı. Artık TIR’larla yardım yerine yatırım yapılmalı’ dedi.
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın “Depremde yağma” başlıklı paylaşımı şöyle.
“Depremde, en çok yıkımla karşılaşılan iller içinde Hatay 254 bin konut, 55 bin işyeri ile en başta geliyor. İkinci sırada 112 bin konut, 34 bin işyeriyle Kahramanmaraş, üçüncü sırada 103 bin konut, 27 bin 500 işyeriyle Malatya, dördüncü sırada 80 bin bağımsız birimle Adıyaman geliyor geliyor. Hatay’ı yerle bir eden, Defne ile Samandağ arasında odak konumu olan M6,4’lük Kıbrıs Yayı depremi. Hatay kan ağlıyor.  Bir vur, bin ah işit!  Herkesin bir dili, bin derdi var çok şeyler anlatmak için. Konuya girdiğiniz anda sözler, dillerden acı ırmak gibi akıyor. Ne kadar derinden yaralıyım, Hatay. Eski öğrencilerimden Samet Aydın deprem olduğundan beri işi gücü, kazancı, evi, barkı bırakmış, Hatay ile Hataylılara yardım işiyle uğraşan bir temiz delikanlı.
‘Hocam depremde çok vurgun, çok soygun oldu. Depremden kurtulanlar hasarlı evine giremedi. Değerli eşya, para, takı, telefonlarını almak için gönüllü aradılar. Sığınmacılar, Suriyeliler saat başına 2500 TL alarak bunu üstlendiler. Ancak, bu kişiler birkaç arkadaşlarıyla girip, hem kişinin takılarını, hem de komşularını soydu. Oto galerinde, sahibi ölmüşse araçları yükleyip götürdükleri söylendi. Kimi sokaklarda ise hasarlı araçların götürüldüğünü duyduk. Savcılar gelince güvenlik geldi. Olaylar bitti.’ diye anlattı. Hatay’da fabrika kurulmalı, yeniden üretim yapılmalı, işsiz halka iş verilmeli. Yardım TIR’ından çok yatırım getirilmeli”  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.