HATAY’DA DOĞAYA 600 KINALI KEKLİK SALINDI

HATAY’DA DOĞAYA 600 KINALI KEKLİK SALINDI

Hatay’ın Hassa ilçesinde eko sistemin sürdürülebilirliğine katkı sunmak amacıyla DKMP görevlileri ve gönüllüler tarafından Amanos Dağları eteklerine altı yüz adet kınalı keklik salındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘ne bağlı Gaziantep üretme çiftliğinden temin edilen keklikler sabahın erken saatlerinde kasalarda getirilerek Hassa’da özenle araçlara aktarıldı. Amanos Dağlarının yaylalarının bulunduğu zirveye yol alan keklik yüklü araçlar pınar ve yalak başlarında indirildi.
DKMP görevlileri ve gönüllüler tarafından uçsuz bucaksız doğa harikası dağlara keklikler salındı. Hassa’nın yüksek kesimlerinde doğaya bırakılmasıyla, yaylalar keklik sesleriyle, adeta senfoni oluştu. Özgürlüğüne kavuşan keklikler, ötüşleriyle doğayı şenlendirdi.
Kene ve zararlı böceklerle beslenen ve ayrıca eko sistemin bir parçası olan kınalı kekliklerin doğaya salınması, doğaya ayrı bir heyecan kattı.
DKMP Hatay Müdürü Nuri Akın Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘ne bağlı Gaziantep üretme çiftliklerinden getirdikleri 600 adet kınalı kekliği doğaya saldıklarını belirterek “Buradaki amacımız bir şekilde insan eliyle bozulan doğal dengenin düzeltilmesini sağlanmasıdır. Kınalı keklik burada daha önce yaşıyordu, yaşam alanları vardı, bir şekilde sayıları azaldı. Bu şekilde sayılarını tekrar arttırarak, biyolojik mücadele kapsamında çekirge ve çeşitli zararlılarla mücadele etmesini diliyoruz. Zaman içerisinde bunun etkisini daha iyi göreceğiz. Vatandaşlardan da rehabilitasyon sürecinde yakalamamalarını, zarar vermemelerini olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Doğa Koruma Milli Parklar Hatay Şubemize haber vermesini istiyoruz” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.