HATAY’DA HIRSIZLIK VAKALARI TAVAN YAPTI

HATAY’DA HIRSIZLIK VAKALARI TAVAN YAPTI

6 Şubat depreminden sonra başlayan hırsızlık ve yağmacılık olayları her türlü önleme rağmen artarak devam ediyor.

Bu durumdan şikayetçi olmaya devam eden vatandaşlar bir yandan depremle birlikte kaybettikleri evleri ve işyerleri için üzülürken diğer bir yandan ise süren hırsızlık olaylarına tepki gösteriyor.

İl genelinde depremle birlikte başlayan ve bir türlü önlenemeyen hırsızlık furyası tüm hızıyla devam ediyor. Depremden hemen sonra hasarlı evlere girmekle başlayan hırsızlık olayları, ev eşyalarının bitmesi sonrasında girilecek ev kalmayınca bu kez başka alanlarda hırsızlık yapmaya başladılar. Son olarak çiftçilerin ürünlerine göz diktiler. Amik Ovasında tarım işi yapan çiftçiler, bir süredir tarım malzemelerinin çalındığını ileri sürdüler. Hırsız veya hırsızların genellikle gece yarısını fırsat bildiğini öne süren üreticiler, binlerce lira kayıpları oldukları vurgusunu yaptılar.

ÇİFTÇİLERİN EMEKLERİNE GÖZ DİKTİLER

Sözlerine devam eden üreticiler, “Sezon açıldı bizde artık hırsılar ya tarım malzemelerimizi ya da yetişen ürünlerimizi çalmaya geliyorlar. Çalınan ürünler arasında, sera malzemeleri olan sulama boruları, sera demirleri, ilaçlama pompası, zirai ilaç ve gübreler, kazma, kürek ve buna benzer ürünler var. Bu ürünlerin hepsi maddi olarak yüklü ürünler. Bir çuval gübre için bir hafta alın teri döküyoruz, kan kusuyoruz. Başkası gelip bizim emeğimizi alıyor. Bu durumdan bıktık. Her sezon aynı sorunu yaşıyoruz. Buna bir çözüm üretemedik senelerdir. Depremden sonra bir ara duruldular. Herhalde çalacak daha önemli şeyler vardı. Ama şimdi tekrardan tarlalarımıza dadandılar. Şikayetçi olsak dahi bir sonuç alamıyoruz. Boş arazi ne kamera var ne gören” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.