HATAY’IN MOBİLYA İHRACATÇILARI KUVEYT PAZARINDA SAHAYA İNDİ

HATAY’IN MOBİLYA İHRACATÇILARI KUVEYT PAZARINDA SAHAYA İNDİ

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), mevcut pazarlardaki ihracatını geliştirirken yeni pazarlar kazanmak ve pazar ağını geliştirmek isteyen KOBİ’lere fırsat sağlamak için gerçekleştirdiği URGE projelerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Ekim ayında ABD’ye, Kasım ayında ise Rusya’ya düzenlediği ticari heyetlerin ardından AKAMİB, bu kez de Kuveyt’te sahaya indi. Hataylı ihracatçılara yönelik 5-8 Aralık 2022 tarihlerinde  “Hatay Mobilya ve Aksesuarları URGE Projesi” kapsamında düzenlenen, 8 ihracatçı firmadan 19 temsilcinin yer aldığı heyet, başarılı iş görüşmeleri gerçekleştirdi. B2B faaliyetine katılan Kuveyt Ticaret Müşavir Yardımcısı Zeynep Kömürcüoğlu, firmalara Kuveyt pazarı hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirilen saha ziyaretinde ise Mirzaam Expo 2022 Fuarı ziyaret edilerek sergilenen mobilya ürünleri yerinde incelendi. Heyet kapsamında Al-Dajeej bölgesine de ziyaret düzenlenerek, ithalatçı/imalatçı firmalarla görüşmeler yapıldı. 

Kuveyt’in ithalatından yüzde 7,4 pay alıyoruz

Düzenlenen heyet kapsamında açıklamalarda bulunan AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, Kuveyt’in geçen yıl dünyadan 352,5 milyon dolarlık sektörel ithalat yaptığını, bunun yaklaşık 26 milyon dolarının ise Türkiye’den gerçekleştiğini söyledi. Kuveyt’in sektör ithalatından yaklaşık yüzde 7,4’lük pay aldıklarını kaydeden Kılıçer, şu bilgileri verdi:  

URGE projeleri meyvelerini veriyor

“Yaptığımız ihracatla, Çin ve İtalya’nın ardından Kuveyt’e en fazla ihracat yapan üçüncü ülkeyiz. Hedefimiz öncelikle İtalya’yı geride bırakmak. Bunun için yaptığımız URGE projelerinin anlamı çok büyük. Hatay’da üretim yapan ihracatçılarımızın payını artırabileceğini gördük. İlimizin en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke Irak, İsrail, Libya, Lübnan ve Fas. Ülke olarak çok başarılı olduğumuz Kuveyt ise 26’ncı sırada yer alıyor. İnanıyorum ki, yaptığımız heyetle beraber Hatay ilimizin Kuveyt’e olan ihracatı ciddi artış sağlayacaktır. 2023 yılında da URGE projelerine ağırlık vererek, başarılı bir dönem geçirmeyi hedefliyoruz.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.