HATAYLI KADIN GİRİŞİMCİ DEVLET DESTEĞİYLE BESİCİ OLDU

HATAYLI KADIN GİRİŞİMCİ DEVLET DESTEĞİYLE BESİCİ OLDU

“Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” kapsamında 100 bin lira hibe desteği alan ve 7 büyükbaş hayvanla besiciliğe başlayan Cansu Binici ahırını büyütmeyi ve hayvan sayısını artırmayı hedefliyor

Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki girişimci Cansu Binici, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe desteğiyle kurduğu ahırda 7 büyükbaş hayvan yetiştiriyor.Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümünden 2021 yılında mezun olan Binici, veteriner hekim olan eşinin desteğiyle Bakanlığının “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi”ne başvurdu.

Bakanlık tarafından haziranda projesi kabul edilen Binici 100 bin lira hibe desteği aldı.Hibe desteğiyle evlerinin yanındaki alana ahır kuran Binici, aldığı 7 büyükbaş hayvanın bakımını ve beslenmesini eşiyle üstlendi.Genç girişimci Cansu Binici, AA muhabirine, eşinin internette tesadüfen ilanını gördüğü projeden faydalanması için öneride bulunduğunu söyledi.

Binici, projenin şartlarını uygun bulması üzerine besicilik yapmak için proje hazırlayarak sunduğunu ve netice aldığını anlattı.Yaklaşık 5 aydır besicilikle uğraştığını dile getiren Binici şöyle devam etti:”Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi çok güzel. Projeyle işi uzmanın yapması daha iyi olacak. En azından hayvana ne kadar yem verilmesi gerektiğini, nasıl ilaç desteği sağlayacağımızı ve hangi vitaminlerin verileceğini biliyoruz. Bu işe hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için başladım. Hedefim ahırımı büyüterek hayvan sayısını artırmak.”

“Proje ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır”

Binali Binici de eşine yeni başladığı işte her türlü desteği verdiğini belirtti.Binici şöyle konuştu:”Proje, ülkedeki hayvancılığa çok büyük katkı sağlayacak. Bu işin bilinçli olarak yapılması çok önemli. Bir hayvandan alınacak randıman tabii ki bilinçli bir besicilikle daha fazla olacaktır. Proje hem bu işi isteyerek yapanlara bir gelir olacaktır hem de ülke hayvancılığına çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.