HATAYSPOR İÇİN SAHAYA ÇIKTILAR

HATAYSPOR İÇİN SAHAYA ÇIKTILAR

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için Euro 2008’de mücadele eden Türkiye ile İsviçre takımları, dostluk maçında 2-2 berabere kaldı. EURO 2008’de karşılaşan Türkiye ve İsviçre milli futbol takımları, 15 yıl sonra dostluk maçında karşılaştı. Keyifli anların yaşandığı karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi. İsviçre’nin gollerini Eren Derdiyok ve Matias Vitkieviez kaydetti. Milli Takım’ın gollerini Semih Şentürk ve Volkan Demirel attı.

FATİH TERİM YÖNETTİ

Türkiye takımını 2008’de olduğu gibi Fatih Terim yönetti. Ay Yıldızlı ekipte Hamit Altıntop, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Arda Turan, Emre Aşık, Semih Şentürk, Servet Çetin, Tolga Zengin, Ayhan Akman, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Ümit Karan ve Ahmet Dursun gibi unutulmaz oyuncular yer aldı.

GÖREV KUBİLAY TÜRKYILMAZ’DA

İsviçre takımını ise dönemin teknik direktörü Koebi Kuhn’un hayatını kaybetmesi nedeniyle Kubilay Türkyılmaz sahaya çıkardı.

VOLKAN DEMİREL’DEN ANLAMLI GOL

Mücadelede güzel görüntüler ortaya çıktı, dostluk kazandı. İsviçre 2-0 öne geçti, son 15 dakika kala Arda Turan, Türk asıllı İsviçreli futbolcu Kubilay Türkyılmaz’la forma değiştirdi. Önce Semih Şentürk şık golüyle bizi umutlandırdı, ardından son dakikada da hakemin penaltı kararı sonrasında depremi en derinden yaşayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel beyaz noktanın başında hata yapmadı ve skor 2-2’ye geldi.

TAKIMLAR FORMA DEĞİŞTİRDİ

Golden sonra takımlar tamamen formalarını değiştirdi. Efsane yıldızlarımız İsviçre, İsviçreli futbolcular da Ay-Yıldızlı formayı giydi, ardından da son düdük çaldı ve dostluk kazandı!

TERİM, 11’İ UNUTTU!

Maç öncesi milli takımın soyunma odasında keyifli anlar yaşandı. İlk 11’i açıklamayı unutan Fatih Terim’e Nihat Kahveci yardımcı oldu. Eski milli kaleci Volkan Demirel ise karşılaşmada forvet oynadı.

GELİR DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK

Karşılaşmanın geliri, öncelikle Hatayspor’un altyapısı olmak üzere deprem bölgesinde zarar gören futbol altyapı tesislerine aktarılacak.

TURAN: YARDIMI YAPABİLDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Maç öncesi AA’ya değerlendirmelerde bulunan eski milli futbolcu Arda Turan, depremden etkilenen vatandaşların her zaman yanında olacaklarını ve bunu başarabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, “Deprem bölgesine desteğimiz sonuna kadar devam edecek, onlar bizim için çok kıymetliler. Bu organizasyonda emeği geçenlere ve Avrupa’nın bütün şehirlerinden buraya gelen vatandaşlarımıza minnettarım. Elbirliğiyle bu yardımı yapabileceğimiz için çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın kendileri için güzel bir anı olduğunu vurgulayan Turan, “İçindeyken bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Ancak dışarıda baktığımızda Avrupa üçüncülüğünün ulaşılması ne kadar zor bir şey olduğunu anlıyoruz. O yüzden o günleri bu şekilde hatırlamak çok güzel.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.