HAZİNEYE AİT OLAN TARIM ARAZİLERİNDE KATLİAM

HAZİNEYE AİT OLAN TARIM ARAZİLERİNDE KATLİAM

Buraları kim kimlere peşkeş çekiyor

Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Özengili Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazisi üzerinde ekili olan zeytin ağaçlarının yerinden sökülmesinin ardından kimler tarafından yapıldığı kamuoyu tarafından merak edildi.

Hatay’da mülki amir boşluğundan faydalanılan ve gelişigüzel olarak mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazisi üzerinde bulunan zeytin ağaçlarının kökünden sökülme işleminin kimler tarafından yapıldığı merak konusu oldu. Özel bir şirket aracılığıyla hazineye ait tarım arazisi üzerinde ne amaçla zeytin ağaçlarının köklerinden sökülmesine çevrede bulunan vatandaşlar anlam veremediler. Yaklaşık 10 ila 20 yıllık olduğu belirtilen zeytin ağaçlarının kökünden çıkarılarak adeta katliam yapılması kim veya kimler tarafından yapıldığı konusunda yetkililer sessizliğini koruyor.

Hatay halkı ve kamuoyu adına yetkililere soruyoruz:

1-Hazineye ait tarım arazisi üzerinde bulunan zeytin ağaçlarına katliam yapılması emri kimler tarafından kimlere verildi?

2-Hazineye ait tarım arazisi üzerinde bulunan zeytin ağaçlarının yerlerinden çıkarıldığı alanda ne yapılması planlanıyor?

3-Zeytin ağaçlarının köklerinden çıkarılması konusunda kiracılara tebliğat yapıldı mı?

4-Zeytin ağaçlarını sökenler hakkında ne gibi işlem yapılacak?

5-Hazine arazisi üzerinde bulunan verimli topraklarda geçimini sağlayan ve araziyi kiralayan vatandaşların mağduriyeti hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.