‘HER ŞEY BİR ÇANTAYLA BAŞLAR!’

‘HER ŞEY BİR ÇANTAYLA BAŞLAR!’

OKUSEV’DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK KAMPANYASI

OKUSEV Vakfı, depremzede çocukları düşünerek ‘Her Şey Bir Çantayla Başlar’ kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde 11 İlde yaşanan depremlerde yıkılan, hasar gören yüzlerce okul, okula başlayacak binlerce çocuğun eğitimleri düşünülerek kırtasiye malzemeleri ve tekstil ürünleri dağıtılacak.
OKUSEV Vakfı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi :
“Deprem afeti yaşadığımız 11 ilimizde bulunan öğrencilerimizin eğitim ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için OK KUŞÇU SAĞLIK SOSYAL YARDIM EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI (OKUSEV) olarak Eğitim ihtiyaçları Kampanyası düzenleyerek öğrencilerimize destek vermek istiyoruz.
Hseagleorganizasyon Hakan Solmaz’ın organize edeceği çeşitli organizasyonlar ile aşağıda listesi bulunan ihtiyaçlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliği ile 81 İl Valiliklerimizin izni ve işbirliği ile kampanyamızı bir yıl süreyle devam ettirmek istiyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Afet süresince bölgelerin teknik alt yapı sorunları nedeniyle sadece genel bir sayı alabildik. Aldığımız resmi verilere göre depremden zarar gören 11 ilimizde okul öncesi, ilk-orta ve liselerde öğrenim gören çocuklarımızın toplam sayısı 3.200.000 civarında. Üniversitelerimizde öğrenim gören çocuklarımızın sayısını henüz Y.Ö.K ile resmi yazışmalarımızdan henüz tespit edemedik. Tespit edildiği takdirde projeye 1.000.000 gencimiz daha dahil edilecektir.
Kampanyamız, 11 İlimizde, depremden etkilenen okul öncesi, İlk Okul, Orta Okul, Lise ve Üniversitede öğrenim gören çocuklar için 81 ilden iş adamlarımızdan ve halkımızdan ayni ve nakdi yardımlar toplanacaktır.
Diğer organizasyonlarla çeşitli sanatçılarımızın konser gelirlerini bağışlamaları, Ulusal Televizyon Kanallarında tanınmış kişilerle yardım gecesi düzenlenecektir.
Elde edilen kampanya gelirleriyle üretici ve tedarikçilerden yerli ve milli olmak kaydıyla en kaliteli ürünler OKUSEV tarafından tedarik edilecek, açık teklif usulü satın alınacak, İstanbul’da depolarımızda gönüllülerimizle birlikte hazır hale getirilecek, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından belirlenen okullara öğrenci sayısına göre AFAD işbirliği ile çocukların bizzat kendilerine kayıt altında teslim edilecektir.
Çantalar ve kırtasiye malzemeleri için okullar açıldıktan en geç iki hafta içinde teslim edilecektir.
11 ilimizde çocukların Bot, Mont, Kazak, Çorap, Hırka, Atkı, ve Bere ihtiyaçları için firmalarla ortak işbirliği protokolleriyle ürün belirlemesi yapmak için duyarlı olan herkesin işbirliğine ihtiyaç duymaktayız
Kampanyamızda karşılanacak eğitim ve diğer ihtiyaç malzemeleri:
Okul sırt çantaları, beslenme çantaları, tüm kırtasiye malzemeleri, el dezenfektanı, steril maske, ıslak mendil, katlanır ders çalışma masası, diş fırçası, diş macunu, çok çeşitli okuma, boyama, öğrenme, roman, hikaye kitapları, bot, mont, çeşitli hediye ürünleri, bilgisayarlar, tişörtler, yazlık kıyafetler, yazlık ayakkabılar, küçük ve büyük bisikletler, terlikler, kazak, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan her türlü giyim malzemeleri, temizlik ve hijyen malzemelerini kapsar.
Kampanyanın dâhilinde kurumlarla İş birliği içinde yapılacak diğer projelerimiz aşağıda yer almaktadır. Yardımların direkt ihtiyaç sahiplerinin eline ulaşması için çadır ve konteynır kentlerde özel depo çadırlarının yanında çocukların pedagojik ve psikolojik desteklenmesi için profesyonel organizasyonları vakfımız planlayıp gerçekleştirecektir.
Deprem bölgesinde ders çalışma ve kütüphane çadır alanları kurulması.
Bilgisayar ve oyun çadır alanları oluşturulması.
Tiyatro ve müzik atölyeleri kurulması için;
Biletli sanatçı Yardım konserlerini,
Biletli Yardım tiyatro ve gösterilerini,
Bağışlar için Televizyon kanallarıyla bağış ve ödül töreni gecesi düzenlenmesini de kapsar.
Kampanya yürütme esasları dernekler kanununda belirlenen esaslara göre yapılacaktır. Toplanan yardımlarla Milli Eğitim İl-ilçe müdürlükleri vasıtasıyla tüm ürünler tek tek ihtiyaç sahibi çocuklara il il teslim edilecektir.
Kampanya sloganı “HER ŞEY BİR ÇANTAYLA BAŞLAR”
Kampanya resmi hesapları OKUSEV Vakfının sadece kampanya için bankalarda açacağı hesaplar
1- Çanta kırtasiye malzemeleri kampanyası
2- Kışlık bot ve mont hesabı
3- Kitap ve roman bağışı hesabı
4- Bilgisayar ve ipad bağış hesabı olacak ve aynı zamanda dolar ve Euro hesapları olacaktır.
Ulusal Yardım Kampanyası Detayları ve adetleri.
Kampanya ismi ve sloganı: “Onların İyi Hissetmeleri İçin HER ŞEY BİR ÇANTAYLA BAŞLAR”
1- Okul Öncesi Çocuklar
2- İlk Öğretimliler
3- Orta-Lise Öğretimliler
4- Üniversite Öğrencileri
Yukarıda toplamda girilen sayılar toplanan yardımlara ve üreticilerin üretimine göre 5 biner adet şeklinde yayınlarda ise direkt öğrenci sayısına göre hazırlattırılmıştır.
Ürünlerin tamamı toptan fiyatların altında olacaktır, % 40-50-60 indirimlerle OKUSEV Vakfı tarafından temin edilecek ve AFAD işbirliğimizle öğrencilerimize teslim edilecektir.
Diğer tekstil ürünleri Kasım 2023’ten itibaren çocuk sayısına göre teslim edilmeye başlanacaktır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.