HATAY ŞEHİTLİĞİNDE HÜZÜN

HATAY ŞEHİTLİĞİNDE HÜZÜN

Antakya Şehitliği’nde yapılan törende Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anıta çelenk bıraktı.

Masatlı, Çanakkale’de eşi benzeri olmayan bir destanın yaşandığını ifade ederek, “Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitler için dua etti, mezarlara karanfil bıraktı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programda da tiyatro gösterisi yapıldı, müzik dinletisi sunuldu.

Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı’nın Şehit Şeref Defteri Yazısında;’’Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz;

Kadim Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve İstiklâl Savaşı’mızın meşalesinin yakıldığı ve temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız ve tüm mukaddesatımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden siz Aziz Şehitlerimizi anmak için manevî huzurunuzdayız.

Canımızdan aziz bildiğimiz bu topraklar, siz Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş, kutsal bir emanettir. Bu büyük zafer, vatanın bekçiliğini yapan, düşmanın en modern silahlarına karşı göğsünü siper eden siz yiğitlerimizin, namus ve şeref sözüdür.

Vatan savunmasında yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. 

Bütün dünya bilmelidir ki Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek yürek hâlinde her türlü şer odaklarına ve ihanet faaliyetlerine karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır.

Aziz Şehitlerimiz,Sizden aldığımız millet olma bilincinin verdiği asaletle, en güç şartlarda bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir iman, sağlam bir bilinç, sağlam bir karakter ve sağlam bir ruhun mirasçılarıyız. Bunun içindir ki dün olduğu gibi bugün de insan odaklı hiçbir güç Büyük ve Güçlü Türkiye’ye pranga vuramayacak ve Türk’ün vatanı, namusu, bayrağı ve dünya adaleti için asil yürüyüşünü durduramayacaktır. Huzur içinde uyuyunuz.Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, siz Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aziz hâtıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.“Ey Şehit oğlu Şehit, isteme benden makber!Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.”Ruhunuz şad olsun, mekânınız âli olsun’’ İfadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.