HMKÜ TARİHE NOT DÜŞTÜ

HMKÜ TARİHE NOT DÜŞTÜ

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren editörlüğünde hazırlanan ve üniversite personelinin katkıları ile ortaya çıkarılan “İnterdisipliner Yaklaşımla Hatay’da Afet Deneyimi: 6 Şubat 2023 Depremini Tarihe Not Düşmek” isimli kitap yayınlandı.

Afetlere karşı dirençli bir toplum ve kent inşa etmeye katkı sunması amaçlanan kitabın tanıtımını yapan Prof. Dr. Veysel Eren; “6 Şubat depremleri, kuşkusuz dünya tarihi boyunca kayda geçen şiddeti ve yıkım kapasitesi en yüksek afetlerden biri oldu. Çaresizliği, en yakınlarımıza yardım edememeyi, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı duygusunu iliklerimize kadar hissettiğimiz; canlarımızı, en sevdiklerimizi zamansızca sonsuzluğa uğurladığımız kapkara, çok soğuk bir sabah oldu. Sonraki depremlere böylesine hazırlıksız ve çaresiz yakalanmamak için üniversitemizin çok kıymetli akademisyenlerinin kendi alanları zaviyesinden deneyimlerini paylaştıkları bir editöryal çalışmayla karşınızdayız bu kez. Bir daha böylesine acı afetler yaşamamak duasıyla.” dedi.

Bazı Üniversitelerin, depremzedelerin yaşadığı acılar üzerinden yarışmalar düzenleyip para ödülü sunduğu bir ortamda Mustafa Kemal Üniversitesi’nin böyle bir çalışmaya imza atması takdirle karşılandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.