HURDA DEMİR GEÇİM KAYNAĞI OLDU!

HURDA DEMİR GEÇİM KAYNAĞI OLDU!

Depremin vurduğu Antakya’da yoksullaşan Antakyalılar enkaz yığınlarından arda kalan demirleri toplayarak kendilerine geçim kapısı yaptılar.

Elleriyle sokaklardan topladıkları metal hurda ve atık kartonları satarak, elde ettikleri gelirle ailelerinin geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

Vatandaşlar, iş bulamadıklarını ve böylece yıkılan binaların enkaz altlarında kalan demir parçalarını toplayarak aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söylediler.

Demir toplayan vatandaşlar, “Depremde çok zor günler geçirdik hepimizin birer işi birer evi vardı fakat bunlar depremden sonra lüks olmaya başladı. İş bulmak deseniz zaten bu memlekette arık çok zor fakat bir şekilde ekmek paramızı çıkarmak zorundayız. Bizde hurda işi ile uğraşmaya başladık. Enkaz altında kalan demir parçalarını çıkarıyoruz hırsızlık yapmıyoruz kesinlikle öyle anlaşılmasın. Biz ailemle beraber bu demirleri topluyoruz ve satıyoruz biz toplamasak başkaları gelip toplayacak ya da üstüne binalar yapılacak ve hepsi altlarda kalacaklar. Bu demirleri toplamak zorundayız en azından kendimize sağlam bir iş bulana kadar evde bekleyen ailemize ekmek götüremeyiz. Çocuklarımızı aç bırakmayı göze alamayız evet demir toplamak da çok zor bir iş fakat mecburum” ifadelerinin kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.