İSKENDERUN’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

İSKENDERUN’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, İskenderun’da da coşkuyla kutlanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı Anma Etkinlikleri çerçevesinde İskenderun’da düzenlenen kutlama için İskenderun Protokolü İskenderun Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen anma töreninde bir araya geldi. Buradaki törenin ardından İskenderun’da Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Zafer yürüyüşüne İskenderun protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen çelenk törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili ve Suzan Şahin, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Vekili Prof. Dr. Meltem Eken, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Atatürk Anıt alanında başlayan anma törenine katılan İskenderun Protokolü, İskenderun Kaymakamlığında gerçekleştirilen tebrikat programından sonra şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

ZAFER YÜRÜYÜŞÜ COŞKUSU İSKENDERUN’U SARDI

Türkiye Cumhuriyetinin en önemli zaferi ve dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İskenderun’da gece düzenlenen zafer yürüyüşü yoğun ilgi gördü. Sabah saatlerinde başlayan ‘Büyük Zafer kutlamaları gece de zafer yürüyüşüyle taçlandırıldı. Zafer yürüyüşü kent halkının her kesimini bir araya getirdi. Zafer yürüyüşünde ellerinde meşalelerle Atatürk Bulvarı üzerinde ilerleyen kalabalığın heyecanı ve coşkusu dikkat çekti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı Zafer yürüyüşü sahil turunun arından sona erdi.

ŞAHİN: YAŞASIN CUMHURİYET

 Programa katılan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, yaptığı açıklamada, “İskenderun İlçe Başkanımız Yusuf Mansuroğlu, Payas İlçe Başkanımız İlter Tellioğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Taygun Cantürk, örgütümüz ve hemşehrilerimizle birlikte Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konvoyu ve Zafer Yürüyüşünde, bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün, vatanımıza özgür ve bağımsız diyebiliyorsak, bunu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve vatandan başka sevgili bilmeyen o kahraman kuşağa borçluyuz. Yaşasın tam bağımsızlık. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Atatürk” ifadelerini kullandı. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.