İSTE 9 YAŞINDA

İSTE 9 YAŞINDA

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Depci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için kuşkusuz en önemli kilometre taşlarından biri. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu kutlu günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir bayram günü ilan ederek vizyoner hayat bakışını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş. Bugün tüm anlam ve öneminin yanında İSTE Ailesi olarak bizim için ayrıca kıymetli: Üniversitemiz bu güzel günde Türkiye yükseköğretim ekosistemine dahil oldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. ve İSTE’nin 9. yıl dönümünü kutluyoruz. Dilerim ki daha nice yıllar, yüzyıllar aynı coşku ve heyecanla kutlayacağımız bugün geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin temsilcileri olacak olan çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşayacakları günlerin ilki olsun. Hepimiz dünyanın onların emaneti olduğunun bilincinde yaşayalım.

Cumhuriyet ruhuna, Atatürk’ün yol gösterici olarak işaret ettiği bilim ve fene yaraşır biçimde çalışan İSTE olarak çocuklarımıza nasihat vermek değil örnek olmak bilinciyle çalışıyoruz. Bizler başta Atatürk ve silah arkadaşlarının, Türkiye tarihinin önemli isimlerinin açtıkları yollardan yürüyoruz. Bu yolu daha geniş ve aydınlık biçimde sonraki kuşağa bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bir çınar gibi büyüyen ve dimdik ayakta duran meclisimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanları ile vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; TBMM’nin açılışının 104. Yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve İSTE’nin 9. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor ve başta zulüm altındaki Gazze’deki mazlum çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarının ırk, dil, din ayrımı olmadan eşit biçimde barış, kardeşlik ve eşitlik içerisinde yaşayacakları bir dünya diliyorum.”Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.