UĞUR ASLAN’DAN HATAY’A YARDIM ELİ

UĞUR ASLAN’DAN HATAY’A YARDIM ELİ

Türk oyuncu ve şarkıcı Uğur Aslan, 6 Şubat depreminde büyük zarar gören memleketi Hatay’a yönelik yardımda bulunmak için deprem bölgesine geldi. Depremin etkisinin halen sürdüğü bölgeye ulaşan Aslan, şehirdeki acil ihtiyaçları karşılamak için çaba harcıyor.

Hatay halkının temiz suya ulaşmakta yaşadığı zorluklara dikkat çeken ünlü oyuncu, bu konuda gerçekleştirdiği projeleri şu şekilde aktardı:

“Depremzedeler için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hatay’da en büyük ihtiyaçlardan biri de içilebilir temiz su. Ancak mevcut durumda, taşıma suyla değirmen dönmüyor. Kalıcı çözümler geliştirerek taşıma suyu meselesini aşmamız gerekiyor. Deprem nedeniyle altyapının zarar görmesi, boru hatlarının kullanımını engelliyor. Bu yüzden içilebilir temiz suyun sağlanması için tesisler kurmaya başladık. Hatay milletvekilleri, AFAD ve oda başkanlarıyla işbirliği yaparak süreci sonuçlandırmaya çalışıyoruz. İçme suyunu temizlemek için kullanabileceğimiz arıtma konteynerleri bulduk. Bu sayede, bölge sakinlerine temiz içme suyu sağlayacak ve aynı zamanda pet şişe veya damacana gibi taşınabilir suların neden olduğu atık sorununu da önlemiş olacağız.”

Aslan, Hatay’da 200 konteyner kent olduğunu belirterek, “Amacımız 200 içilebilir su arıtma ünitesi kurmak. Her bir ünitenin maliyeti 120 bin TL. Toplumun desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.