KAŞIKÇI, HBB DEPREM KONUSUNDA CİDDİYETSİZ

KAŞIKÇI, HBB DEPREM KONUSUNDA CİDDİYETSİZ

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin deprem konusunda ciddi bir yaklaşım sergilemediği görüşünde.

Vali başkanlığında; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile ilgili uzmanların katıldığı deprem ile ilgili toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, asli mesleği Veteriner Hekim olan bir kişiyi göndermesinin kabul edilebilir olmadığını, olaya ciddiyetsiz bakışı gösterdiğini öne süren MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı’nın “Ciddiyetsizlik” başlıklı paylaşımı şöyle:

“Ülkemizdeki birçok şehir gibi Hatay’ın da en önemli sorunlarının başında, depreme dayanıksız yapı stokunun fazlalığı gelmektedir. İlimizde beklenilen büyük deprem öncesi, depreme dayanıksız yapı stokumuzun acilen dönüşüme girmesi gerekmektedir. Ülke genelinde bu problemin çözümü için çeşitli toplantılar gerçekleştirilmektedir. Dün de böyle bir toplantı ilimizde gerçekleştirildi. Sayın Valimizin başkanlığında, AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen bu toplantıda gündem, olası Hatay depremi öncesi ilimizin risk durumunun tam olarak ortaya konulması ve ilimizde bu riski azaltmak için alınması gereken önlemlerdi. Dün yapılan bu toplantıya İlçe Kaymakamları yanı sıra deprem konusunda ilgili kurumlar, üniversiteden akademisyenler, STK’lar ve Belediye Başkanları katılmış.

Hatay için son derece önemli olan bu toplantıya İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları gibi, ilimizin en üst düzey protokolü katılmış ve Sayın Valimiz, bu toplantıya başkanlık yapmıştır. Gerek katılım düzeyi ve gerekse tartışılan konunun önemi açısından son derece kritik olan bu toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen, mesleği Veteriner Hekimi olan bir Daire Başkanı katılmıştır.

Toplantı esnasında söz verilen bu arkadaşın yaptığı açıklamalar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, depreme karşı hiç bir önleminin ve çalışmasının olmadığını açıkça göstermektedir.

Hatay Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin yaptığı açıklamalardan şu anlaşılmaktadır… Hatay’daki mezarlıklar, deprem toplanma alanı olarak belirlenmiş. Böylesi önemli bir toplantıya, şehrin en önemli kurumu olan Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen bu arkadaşın katılmış olması inanılır gibi değildir. Oysaki o belediyenin bünyesinde, Fen İşleri ve İmar Daire Başkanı gibi konuya vakıf ve meslek içerisinden gelen arkadaşların mevcut olduğunu bilmekteyiz.

Sonuçları bakımından acı gerçeklerle karşılaşılacağını bildiğimiz ve insan hayatını etkileyen deprem gibi böylesi önemli bir konuya Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin daha ciddi yaklaşmasını arzu ederdik.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.