KAŞIKÇI TBMM’DE KONUŞTU

KAŞIKÇI TBMM’DE KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, 2020 yılının hafızalarda bıraktığı derin felaketlerle hatırlanacak olsak da Türk tarihine bıraktığı anlamlı gelişmeler; Ayasofya Camii’nin açılışı, Karabağ zaferi, Kıbrıs’ta Maraş’ın açılması ve hidrokarbon keşfi gibi önemli olaylarla da hatırlanacağını söyledi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Türkiye üzerindeki baskılarla ilgili olarak da “Bu vesileyle bir çalışıyorsak 10 çalışacağız, bir yapıyorsak 100 yapmayı deneyeceğiz. Hiç kimseye ‘eyvallah’ demeyeceğiz, muhannete muhtaç düşmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve egemen bir devlettir; kendi kaderine kendisi yön verir, istikamet çizer. Türkiye’yi cephe ülke, mevzi ülke, siper ülke görenler şaşkınlık içerisinde bocalayan şuursuzlardır. Boynumuza tasma geçmez, ayaklarımıza pranga vurulmaz, irademiz rehin edilmez” dedi. 

Grubu adına TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, şunları söyledi:


SARSICI BİR YIL GERİDE KALIYOR
Yeni bütçeyle birlikte aslında bir yılı daha geride bırakmış bulunmaktayız. Geride bıraktığımız yıl hem ülkemiz hem de dünya için sarsıcı gelişmelerin yaşandığı, toplum hayatını derinden etkileyen bir yıl oldu. Felaketlerin her türlüsünü art arda yaşadığımız 2020 yılının hiç şüphesiz en çok iz bırakan olayı coronavirüs salgını ve bu salgın karşısında çaresiz kalan dünyamızdı. En gelişmiş laboratuvar imkânlarına sahip ülkelerin dahi çok kötü bir sınav verdiği dönemi insanoğlu, büyük bir şaşkınlıkla izlemek ve kendisine tavsiye edilen yeni normale adapte olmakla geçirdi. Geldiğimiz noktada ülkemiz, aldığı önemli tedbirlerle bu süreci daha az kayıpla geçirmek adına büyük ve gayreti teşekküre şayan bir süreç geçirdi. Bu zorlu süreç bizlere bir ülkenin altyapısının, sağlık altyapısının güçlü olmasının ne kadar kıymetli olduğunu tekrar gösterdi. Bu vesileyle seferberlik ruhuyla 10 aydır milletimizin sağlığı için mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu mücadele sırasında kendi sağlığını hiçe sayarak ebediyete irtihal eden sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.


TÜRK TARİHİ İÇİN ANLAMLI GELİŞMELERİN YAŞANDIĞI BİR YIL
Her ne kadar 2020 yılını hafızalarımızda bıraktığı derin felaketlerle hatırlayacak olsak da Türk tarihine bıraktığı anlamlı gelişmeleri de görmezden gelemeyiz. 2020 yılı içerisinde yaşanan askerî ve politik gelişmelerin bugün için kıymeti tam olarak anlaşılması dâhi ileride Türk tarihi açısından dönüm noktalarından biri olarak kayda geçtiğini hep birlikte göreceğiz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.