KDV İNDİRİMİ OLUMLU FAKAT YETERSİZ

KDV İNDİRİMİ OLUMLU FAKAT YETERSİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, hükumetin uyguladığı KDV indiriminin olumlu bir adım olduğunu, ancak yetersiz olduğunu belirtti.

KDV indiriminin diğer tarifelerde de geçerli olmasını isteyen Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Verdiğimiz onlarca kanun teklifi sonrası sözümüze gelen AKP, ilk seçimde vatandaşın tokatını yiyeceğini anlamış ve temel gıdalarda KDV’yi %1’e indirmek zorunda kalmıştır. Bu olumludur ancak yetersizdir. Doğal gaz, elektrik, akaryakıt, gıda ve köprü geçişleri için uygulanan zamlı tarifeler can yakıyor. Aldığımız hava hariç her şey dolara endekslendi. Maaşlar yetmiyor 65 milyon insan geçim sıkıntısı çekiyor. Maaşlar faturalara yetmiyor. Kaldı ki vatandaş evine ekmek alsın! Sosyal devlet anlayışı gereği olması gereken; yoksul, dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve mağduriyetleri hafifletme; mevcut ekonomik adaletsizlikleri ve eşitsizlikleri gidermek için somut adımlar atmak olmalıdır. İlgili kanun teklifini hazırlayıp TBMM’ye sundum. CHP olarak doğalgaz, su, elektrik ile akaryakıtta da KDV’nin %1’e indirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Haber:Hasan DİKKAYA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.