KIZILAY RAMAZAN HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

KIZILAY RAMAZAN HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine üç çeşit yemek dağıtımında bulunacaklarını anlatan Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, ramazan ayı içerisinde yapılacak yardımlardan söz ederek; “Biz 12 ay yardımlarımıza devam ediyoruz fakat mübarek Ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerine yönelik ekstra hizmetler yapıyoruz. Şu anda programımızı yaptık, ramazan ayında buradan yemek vereceğiz, günlük 2500 kişiye. Kayıtlarımızı almaya başladık, şu an 2000 kişi kaydoldu. Her gün saat 13 ile 16 arasında 3 çeşit yemek dağıtacağız. Bunun dışında yine konservelerimiz var. 2460 tane vatandaşımıza et ve kuşbaşı konserve vereceğiz. Yine ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza, malzemeler almaları, ihtiyaçlarını karşılamaları için 800 kişiye 500’er lira para dağıtacağız. 270 talebimizin hesaplarına 1000’er lira para yatırıyoruz, Ramazan dolayısıyla yararlansınlar diye. 382 bin liralık bir yardımımız var, 264 bin de burs yardımı yapıyoruz. Kapımıza gelen hiçbir vatandaşı da boş çıkartmıyoruz. Gelenlere bayramlık kıyafetleri de veriyoruz. Ayakkabı, pantolon, gömlek, kazak, mont gibi ihtiyaçları olan kıyafetleri veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza rica ediyoruz, Kızılay’a yardım da bulunsunlar, biz aracıyız. Bize gelen bağışları makbuz karşılığı alıyoruz, vatandaşlara tek tek aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

Okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere bayramlık kıyafet göndermeye başladıklarını kaydeden Türk Kızılay Derneği İskenderun Şube Yöneticisi Seden İlhan da, yapılan yardımlarla ilgili bilgiler vererek; “12 okulumuza şu an yardım gönderdik. 700 öğrencimize toplamda 3000 parça olmak üzere… 1000 tane konserve dağıttık, 1180 kişiye de kıyafet verdik. Şu anda Ramazan yemeği için liste oluşturduk, hedefimiz 3 bine yakın vatandaşımıza buradan yemek dağıtabilmek, onların yanında olabilmek. Bu şekilde yaptığımız yardımlarla yanlarında olmaya çalışıyoruz, onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Onlar mutlu olduğu zaman bizler de mutlu oluyoruz. Çocuklarımıza bayramlıklarını da hazırladık” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.