İSKENDERUN’A ÇED İZNİ

İSKENDERUN’A ÇED İZNİ

ERYAS Madencilik tarafından, İskenderun Güzelçay Mahallesi’nde yapılması planlanan EBT Dolgu Kumu Üretim Tesisi projesine Hatay Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ‘ÇED raporu gereklidir’ kararı verdi.

Söz konusu firmanın İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüttüğü tesisi, satın alınan yeni alana taşımak ve faaliyetini bundan sonra bu alanda sürdürmek amacıyla yaptığı başvuruda, Güzelçay Şehit Piyade Teğmen Cahit Tütüncü Cad. 1. Sokak adresinde 12.8 dönüm arazide yapılması planlanan EBT Dolgu Kumu Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak yapılan inceleme ve değerlendirmenin ardından ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince EBT Dolgu Kumu Üretim Tesisi Projesi’ne ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir’ kararı verildi. Proje ile ERYAS Madencilik’e ait mevcut olivin ocağından gelen hammaddeden yılda 350 bin ton EBT Dolgu Kumu, Tandiş Destek Kumu, Döküm Kumu, Cüruf Düzenleyici, Ter Harç Malzemesi ve Kumlama Kumu üretimi yapılması planlanıyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.