KOLTUK ALTINDAN KALP AMELİYATI

KOLTUK ALTINDAN KALP AMELİYATI

KOLTUK ALTINDAN KALP AMELİYATI

Hatay’da bir ilki gerçekleştirerek göğüs kafesini açmadan Koltuk altı kısmından girerek açılan küçük bir kesi ile başarılı bir operasyon geçiren ve Antakya Özel Defne Hastanesi’nde bir ilki gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Hekimi Doç. Dr. Mehmet Kerem Karaca, önemli bilgiler paylaştı.Teklonojinin gelişmesi ameliyat ve koşul şartlarının her geçen daha iyiye gittiğini söyleyen Karaca, bu tip ameliyatlarını sürdüreceğini ifade ederken hastanın sağlık durumunun da iyi olduğunu ifade etti.

KOLTUK ALTINDAN GİRDİK

Kalp ve Damar Cerrahisi Hekimi Doç. Dr. Mehmet Kerem Karaca gerçekleştirdiği ameliyatın zorluklarını paylaştığı gazetemizle süreci paylaşırken zor ama aşılabilir bir yol ile ameliyatları gerçekleştirdiğini ifade etti. Karaca ifadesinde, “Hastamız 30 yaşında kadın hasta. Doğuştan olan kalpteki her iki kulakçık arasında bir delik nedeniyle hastanemize başvurdu. İlerlemiş yaşına rağmen bu hastamıza cerrahi uygulamayı uygun gördük. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hekimleri olarak. Standart yöntemden ziyade hastamız bekâr olduğu için kozmetik kaygısı var idi. Ve özellikle bizden isteği mümkün olduğu kadar kesi yerinin estetik olmasıydı. Bizde bu isteği göz önünde bulundurarak koltukaltından yaptığımız 6 cm’lik bir kesi ile kalp zarından yaptığımız yama ile doğuştan olan o kalp deliğini kapattık. Bugün hastamız ameliyat sonrası altıncı gününde hiçbir sıkıntımız yok taburculuk planı yaptığımız bir hasta. Tabi bu ameliyatlar teknoloji ile birlikte gittikçe daha küçülen kesilerle yapılmakta biz 6 cm ile yaptık ama bu kesi boyutu 4 ila 3 cm’e kadar inebiliyor.”

REKLAM ALANI

İYİ DEĞERLENDİRME GEREKİYOR

“Ancak burada şu yanlış anlaşılmasın her ameliyat böyle küçük kesilerle yapılabiliyor diye bir şey yok hastanın mevcut ameliyat gerektiren, hastalığı nedir, bu yöntemle yapılmaya uygun mudur, diğer hastalıkları vücut yapısı böyle bir küçük kesiyle olan ameliyata uygun mudur ameliyat öncesinde bunların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Sonuç olarak hastamız ameliyat öncesinde yaptığımız değerlendirmesi, bu kesiyle yapılabilecek bir ameliyattı bizde başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kapak ameliyatları özellikle kalbin sol tarafındaki nitral kapak ameliyatları hem tamir olsun hem repralsman dediğimiz kapak değiştirme ameliyatları olsun hem de kalbin sağ tarafını ilgilendiren kapak ve benzer doğuştan olan delik ameliyatlarında bu küçük kesiyle veya meme altı kesiyle başarıyla bu ameliyatları gerçekleştirebilmekteyiz.” Şeklinde konuştu. Hatay Özel Defne Hastanesinde göreve gelir gelmez ameliyat masasının başına geçen deneyimli Doktor Mehmet Kerem Karaca bu tarz ameliyatların süreciğini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.