FİYATLAR CEP YAKIYOR!

FİYATLAR CEP YAKIYOR!

Hatay’da halk pazarlarında sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Kentte kurulan halk pazarında yurttaşlar, özellikle sebze meyve fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakındı ve fiyatlardan dolayı semt pazarına yaklaşılmadığını söylediler.

Piyasaya göre daha uygun sebze ve meyvenin satıldığı semt pazarları artık mazide kaldı. “Ucuzladı, ucuzlayacak” derken fiyatlarda ciddi bir düşüş olmaması vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Son olarak pazarcı esnafı; Sebze ve meyve tezgahlarındaki fiyatlar sebebiyle vatandaşla sık sık tartışmaya girdiklerini ifade eden pazarcı esnafı, vatandaşın cebini ve sofrasını düşündüklerini ancak onların elinde olan bir durum olmadığını belirttiler.

TEK DERT GEÇİM

Pazarda fiyatların yüksekliğinden dolayı vatandaşlar dert yandı. Vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatları “ateş pahası” dedi.

Vatandaşlar, “Pazarı boydan boya geziyoruz gördüğümüz ürünün daha uygun etiketlisini bulabilmek için. Bir de tarım faaliyetinin yüksek olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Birçok ürün ilimizde yetişiyor ama buna rağmen pahalı. Eskiden semt pazarları ucuz olurdu marketteki ürünler pahalı olurdu ama artık aradaki fark giderek azaldı. Bir tencere yemek pişirmenin maaliyeti artık en az 100 lira oldu. Nasıl geçineceğiz bilmiyoruz. Üreticinin sayısı azaldığı için girdiler çok yüksek. Bir traktörün mazotu 40 liraya dayandı. En vasıfsız işçi günlük 500 lira alıyor. Gübreye, elektriğe ve suya gelen zamlar üreticiyi etkiliyor. Fakat bu yükselişi yapan yine üretici değil arada olanlar. Üretici de tüketici de hep mağdur” dediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.