MADENİ 5 TL TEDAVÜLE ÇIKIYOR

MADENİ 5 TL TEDAVÜLE ÇIKIYOR

5 TL değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 28/5/1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanunun uyarınca, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paraların basıldığını duyurdu.

Tebliğde belirtilen özelliklere göre, paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarıyla derinlik kazandırıldı. Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada “Türkiye Yüzyılı” logosuna ve logonun solunda 5 rakamına yer verildi. Alt kısımda ise “Türk lirası” yazısı ve basım yılı bulunmaktadır.

REKLAM ALANI

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rölyefi ve çevresinde “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı yer alıyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.