MEDENİYETLER KOROSU HATAY İÇİN SÖYLEDİ

MEDENİYETLER KOROSU HATAY İÇİN SÖYLEDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıldönümünü HBB Kisecik Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da Hatay Medeniyetler Korosu konseriyle kutladı.

Büyükşehir’in ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri katılım gösterdi.

HBB ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLADI

REKLAM ALANI

Konsere gelmek isteyenler için hem geliş hem dönüş için HBB tarafından ücretsiz ulaşım desteği sağlanırken, alanda çocuklara özel çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hatay’ın anavatan katılış coşkusunu yaşamak için gelen vatandaşlara sandviç ve su dağıtımı yapılırken, HBB görevlileri aşure gününe özel olarak yapılan aşure tatlısı ikramında da bulundu.

Hatay’ı dünyanın farklı ülkelerinde defalarca başarıyla temsil eden, üyeleri üç semavi dinin mensuplarından olan ve Hatay’ın birlik, beraberlik, kardeşlik ruhunu yansıtan Hatay Medeniyetler Korosu konseriyle vatandaşlar 85. yılında 23 Temmuz ruhunu bir kez daha yaşadı.

Hatay Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat konsere başlarken vatandaşlara “Bugün çok ağlayacaksınız, çok güleceksiniz. Çok keyifli zaman geçireceksiniz. Ama şundan emin olun. Bu akşam bu kapıdan çıkarken hepiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuz için kendinizle gurur duyacaksınız. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz Bizim için zor bir konser. Depremden sonra çok farklı yerlerde konserler verdik ama kendi halkımızın önünde konser vermek bizi çok heyecanlandırıyor. Umarım güzel bir gece geçiririz. Geldiğiniz için bizi bağrınıza bastığınız için Allah bin kere razı olsun.” diyerek seslendi.

BİRLİK BERABERLİK VE UMUT MESAJLARI VERDİLER

6 Şubat Depremlerinde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin kız ve erkek voleybol takımı oyuncuları anısına “Mağusa Limanı” türküsünü icra eden Hatay Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Ayrıca gece boyunca değişik türden ezgi ve şarkılarla vatandaşları zaman zaman ağlatıp zaman zaman güldüren Medeniyetler Korosu şehrin yeniden inşa ve ihya süreciyle ilgili umut mesajları verdi.

MEDENİYETLER KOROSU HBB HİMAYESİNDE DEVAM EDECEK

Konser sonunda Vali Masatlı Hatay Medeniyetler Korosu’nun HBB himayesinde çalışmalarına devam edeceğini duyururken güzel organizasyondan dolayı da hem Hatay Medeniyetler Korosuna hem de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkür etti.

Program Başkan Öntürk’ün Hatay Medeniyetler Korosu adına şef Yılmaz Özfırat’a çiçek vermesiyle sona erdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.