MEVCUT UYGULAMALARA DEVAM EDİLECEK

MEVCUT UYGULAMALARA DEVAM EDİLECEK

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, Covid-19 salgınıyla ilgili şehirler için 1 Mart’ta açıklanan kararların devam etmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında bugüne kadar Covid-19 salgını süresince yapılanları anlatan Erdoğan, salgın dönemindeki ekonomik destekler ve ekonomik yatırımlardan bahsetti.

Bugüne kadar 11 milyon 500 bin aşı yapıldığını ve Türkiye’nin aşılamada dünyada beşinci sırada olduğunu ifade eden Erdoğan, kabine toplantısında salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin değerlendirildiğini söyledi.

Erdoğan, normalleşme sürecine geçişle birlikte kurallara yeteri kadar uyulmadığını gözlemlediğini belirtirken, 1 Mart’ta açıklanan, şehirlerdeki mevcut uygulamaların bir süre daha devam edeceğini ve seyrin gözlemleneceğini söyledi:

“Tedbirlere uyulmazsa yasaklar gelir”

“Kimi illerimizde görülen vaka artışlarına rağmen bunun hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Aşılama yaygınlaştıkça mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz.

“Tüm bu verileri göz önüne alarak bugünkü toplantımızda şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri takip etme kararı aldık.

“Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstünden hep birlikte geleceğiz.

“Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.