MİMBER USTASI DEPREM SONRASI YOĞUN MESAİDE

MİMBER USTASI DEPREM SONRASI YOĞUN MESAİDE

Asrın felaketi diye adlandırılan 6 Şubat depreminde zarar gören camilerin Mimber Ve Mihrapları için kolları sıvayan Ercan Yakar yoğun mesai ile çalışıyor. Kimi ceviz, kimi ise meşe veya maun ağacından çivi çekiç kullanılmadan iç içe geçen özel teknik ile yaptığı ahşap Mimber Ve Mihrapları bölgemizde olduğu kadar Türkiye’nin bir çok yerinde bilinen Ercan Usta gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını tam gaz sürdürüyor.

Altınözü Büyükburç mahallesi camisinin Mimberinde son dokunuşları yaparken bulduğumuz Ercan Usta hepimize büyük geçmiş olsun diyerek başladığı konuşmasında:”Öncelikle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,Tedavisi devam edenlere de şifalar diliyorum.Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere.Depremde zarar gören camiler için gelen siparişler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Camilerin ve mescitlerin içerisinde yer alan mihrap ve minber cami bütünlüğü açısından önemli bir yere sahip olurken Selçuklu döneminden günümüze ulaşan ahşap minber ve mihraplar konusunda en güzel biçimde üretimlerimizi yapmaktayız. 1984 yılında mobilyacı babamın yanında başladığım mesleğimde bugün Türkiye’nin bir çok yerinde Ahşap Mimber Ve Mihrap ustası olarak bilinmenin gururunu yaşamaktayım.

El emeği göz nuru ile hazırladığım Mimber Ve Mihrapları yaparken yaşadığım manevi duygular onları ait oldukları camilere monte ettiğimde zirveye ulaşmakta olup daha güzel çalışmalar yapmak adına beni motive etmektedir.Eski teknoloji ile baya zaman alan Mimber Ve Mihrap yapımı günümüz teknolojisinde daha kısa bir zamanda yapılmaktadır.Sektörde şuan en bilinen isim benim..Gördüğünüz gibi şuan tezgahımda bir çalışma bulunuyor.6 Şubat depreminde zarar gören Büyükburç camisi için hazırladığım Mihrap kısa bir zaman zarfında yerine monte edilecek inşallah.

Mimber Ve Mihrap yapımında ben meşe ve maun ağacı kullanmaktayım. Tezgahımda başlayıp Camilerde son bulan eserlerimde çivi ve çekiç kesinlikle kullanmıyorum.En eski örneklerinde olduğu gibi iç içe geçen özel teknik ile Mimber Ve Mihrapları hazırlıyorum. İşimde o kadar iddialıyım ki 100yıl garanti veriyorum çalışmalarıma. Bunun yanında talepler doğrultusunda vaaz kürsüsü de yapmaktayım.

2-3 ay gibi kısa bir sürede hazırladığım Mimber Ve Mihrapları camiye monte etiğimde anlatılmaz bir duygu yaşıyorum.Ve orada Cuma namazında hutbe veren imamı izlediğimde Allahım sana binlerce şükür bunu da bana nasip ettin diye dua ediyorum. Çok severek yaptığım sanatıma hız kesmeden devam ediyorum. İhtiyaç halinde Mimber , Mihrap ve Vaz kürsüsü konusunda bana ulaşılabilir.”dedi. Ercan Usta İletişim Numarası 0 532 482 68 87

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.