MÜFTÜ TOPÇU: “RAMAZAN KALBİMİZDE İFTAR ETSİN”

MÜFTÜ TOPÇU: “RAMAZAN KALBİMİZDE İFTAR ETSİN”

Asrın felaketini en büyük yıkım ile yaşayan şehrimizde göreve geldiği günden itibaren özverili bir biçimde çalışmalarını sürdüren Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu , Bu yıl ki Ramazan etkinliklerinin “Ramazan ve Ahiret Bilinci” temasıyla gerçekleştirileceğini belirterek  , Ramazan’ın manevi ikliminin Ülkemizin ve Hatay’ımızın her köşesinde “Ramazan ve Ahiret Bilinci” teması çerçevesinde irşat programları icra edilecek dedi. Müftü Topçu;” Bizleri bu mübarek aya ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Ramazan’ın kıymetini bizlere öğreten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun. Ramazan-ı şerifimiz şimdiden mübarek olsun.Hatay İl Müftülüğü olarak hazırladığımız Ramazan ayı programlarımızdan bahdedecek olursak;

1.“SURE  İSİMLİ İFTAR SOFRALARI”

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile birlikte hazırladığımız her birine ayrı surelerin adını verdiğimiz,Kandil ve Ramazan figürleri ile süslenen İftar çadırlarımız 7 ilçede 10 noktada hizmet verecek olup günlük misafir ağırlama kapasitesi 7000’dir.

2.“ORUÇ SOKAĞI”

İl Müftülüğü olarak Pazaryeri konteyner kentte açılan İYİİLİK ATÖLYESİNİN uygun bir sokağı ,İlçeMüftülüklerinde de belirlenen bir sokak mahyalar ile süslenerek Teravih sonrasında çocuklar ve gençler için etkinliklerin düzenleneceği bir alan haline getirldi.

3.“HUZUR DERSLERİ”

Oluşturulacak seyyar komisyonun bir parçası olan, İl dışından gelecek konuşmacıların her gün farklı camide farklı ilçelerde Teravih namazından önce vaazlarını icra edecekler. Seyyar komisyon içerisinde aile büyükleri sohbetler ile irşat edilirken, Çocukların ve gençlerin ihyası için gönüllü görevliler İslami çerçevede “Ramazan Eğlence Etkinlileri” düzenleyeceklerdir.

4.“ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI”

Oluşturulacak seyyar komisyonun bir parçası olan Enderun usulü teravihi kıldıracak olan hocalarımızın her gün farklı camide farklı ilçelerde namazı kıldırırken, Namazın içerisinde ilahiler, kasideler münacat ve zikirler de yer alacaktır.

5.“DİŞ KİRASI”

İftar sofralarına, huzur derslerine ve teravihe katılan cemaate, hayır sahiplerinin hayrına vesile oldukları için diş kirası olarak teravih sonrası ikramın yapılması ve Cemaat arasında bulunan çocuklara ve gençlere diş kirası olarak pamuk şeker vb ikramların gerçekleştirilmesi.

6.“ZİMEM DEFTERİ”

İl ve İlçe Müftülüklerinde bulunan vakıf hesapları aracılığı ile “Zimem Defteri” başlığı ile bağışların kabul edilmesi,

Bu kabulün duyurusunun  afişler ile de yapılması,

Ulaşan bağışların Ramazan sonunda borçlu kardeşlerimizin esnafa olan borçlarının ödemesine yardımcı olmak üzere kullanılması,Bayramaesenlikle ulaşmalarının sağlanmasıdır.

7.“YEDİM SAY HAYIR ÇARŞISI ( KERMES)”

İl ve İlçe Müftülükleri tarafından merkezi alanlarda Ramazan alışverişlerinin yapılması için “Yedim Say Çarşısının” oluşturulması,

Elde edilecek gelirin FİLİSTİN İÇİN YEDİM SAY şuuruyla

FİLİSTİN- GAZZELİ mazlum kardeşlerimize ulaştırılmasıdır.

8.“İTİKAF”

İl ve İlçelerde Ramazanın son 10 günü yapılacak olan İtikâf için camii tespit ve hazırlığının yapılmasıdır.

9.“RAMAZAN’IN SESLERİ ve KOKULARI”

Ramazan’ın geldiğinden habersiz bir şahsın şehre girdiğinde On Bir Ayın Sultanı’nın geldiğini hissetmesi için,

“Mukabelelerin merkezi alanlarda erkeklere icra edilmesi, hanımların da ulaşımı en kolay yerlerde katılımının sağlanması,

Camilerin iç bölümlerinin ve kapı önlerinin gül suyu ile yıkanması,Camilere, iftar yerlerine güzel kokuların sürülmesidir.

10.“ORUCA DİREK VURMA (Tekne Orucu)”

Çocuklar akşama kadar oruç tutmaya güç yetiremedikleri için onlar için öğle saatinde iftar çadırında yemek verilmesi,

Küçük çaplı bir hazırlık ile çocukların gönüllerinin alınması, iftariyelikler hazırlanması ve çocuğun gönlünün oruç ibadetine ısındırılmasıdır.

11.“KADİR GECESİ” 

İl ve İlçelerin en büyük Camisin de 1000 aydan daha hayırlı Kadir gecesini ihya etmek için il-ilçe özelinde düzenlenen programların duyurusunun yapılması,

Camilerin sabaha kadar açık olması,

Sakal-ı Şerif bulunan camilerde ziyaretin gerçekleştirilmesi,

Sahur da ikram olarak kumanyaların hazırlanması, Cemaatle birlikte Kadir Gecesinin ihya edilmesidir.

Müftü Topçu ayrıca ;

“Alo 190 Dinî Soruları Cevaplandırma Hattı”, Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bununla birlikte vatandaşlarımız, Din İşleri Yüksek Kurulumuzun Mobil Fetva Uygulamasından, internet sitesi veya e-devlet üzerinden her türlü dini sorularını yazılı veya görüntülü bir şekilde sorabileceklerdir.

Bu vesileyle 10 Mart 2024 Pazar akşamı kılacağımız ilk Teravih namazı ve gecesinde kalkacağımız Sahurla 11 Mart 2024 Pazartesi tutacağımız ilk orucun şimdiden hayırlı ve bereketli olmasını Rabbimiz den niyaz ediyor, tüm kardeşlerimizin Ramazan’ı şerifini tebrik ediyoruz.”dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.