MULLAOĞLU, HAK KAYIPLARINI TELAFİ EDİLMESİNİ İSTEDİ

MULLAOĞLU, HAK KAYIPLARINI TELAFİ EDİLMESİNİ İSTEDİ

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Mullaoğlu, Hatay ili, Samandağ ilçesi, Atatürk Mahallesinde “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen 1,6 hektar büyüklüğündeki alanda uygulanacak projenin ayrıntıları hususunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla, verdiği önergede; bölgede bulunan hak sahiplerinin konuyu kendilerine gönderilen SMS mesajıyla öğrendiklerinin altını çizerek, rezerv yapı alanı olarak ilan edilen bu alanda birçok esnafın geçimlerini sağladıkları ve depremde zarar görmeyen işyerlerinin bulunduğunu belirterek, esnafların zarar görmemeleri için ne gibi önlemler alınacağını sordu.

VATANDAŞA BİLGİLENDİRME YAPILMASI GEREKİYOR

Mullaoğlu, 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin 5. Fıkrası hükümlerine göre yapılacak uygulamalarda işyerleri bulunan esnafların mağdur edilmemesi, şayet işyerleri yeniden yapılacaksa kendilerine teslim edilinceye kadar oluşacak maddi kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki birçok vatandaşımıza “Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde Samandağ Tapu Müdürlüğü’nde …… sıra no ile 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin uyarınca Hazineye devir işlemi yapılmaktadır” seklinde gönderilen SMS mesajlarının vatandaşlarda mallarına el konulduğu endişesi yarattığına dikkat çeken Mullaoğlu, bu kanun maddesi hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın endişelerini gidermek için herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına dair kendilerini bilgilendirme yapılması gerektiğini belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye şu soruları yöneltti.

“Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen Hatay ili Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesindeki yaklaşık 1,6 hektar büyüklüğe sahip olan alanda uygulanması düşünülen projenin ayrıntıları nelerdir?

Projeye ne zaman başlanması planlanmaktadır ve kaç aşamalı bir uygulama olacaktır?

Rezerv yapı alanı ilan edilmeden önce bölgede yaşayan hak sahiplerinin görüşü alınmış mıdır? Alınmadı ise nedenleri nelerdir ve projenin ayrıntıları ortaya çıktığında bölge halkının itirazları dikkate alınacak mıdır?

Bu alanda bulunan esnaflara ait işyerleri ile ilgili rezerv yapı alanı dâhilinde herhangi bir uygulama yapılması planlanmış mıdır?

Planlandı ise geçimlerini sağladıkları işyerleri bulunan esnafların mağdur edilmemesi adına yeni yerler yapılıp teslim edilinceye kadar oluşacak maddi kayıpların telafisi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Böyle bir çalışmanız varsa kayıpların hesaplanmasında hangi kriterler dikkate alınacaktır?

Deprem bölgesindeki birçok vatandaşımıza “Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde Samandağ Tapu Müdürlüğü’nde …… sıra no ile 6306 sayılı kanunun 6/A maddesinin uyarınca Hazineye devir işlemi yapılmaktadır” seklinde gönderilen SMS mesajları, vatandaşlarda mallarına el konulduğu endişesi yaratmaktadır. Bu kanun maddesini hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın endişelerini gidermek adına herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına dair kendilerini bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.