MULLAOĞLU, SAĞLIKTA ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARI GÜNDEME TAŞIDI

MULLAOĞLU, SAĞLIKTA ÇÖZÜLMEYEN SORUNLARI GÜNDEME TAŞIDI

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, depremlerin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Hatay ilinde sağlık alanında çözülemeyen bazı sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren Mullaoğlu, depremde hayatını kaybeden ve hala bulunamayan sağlık çalışanları için Bakanlığın ne gibi girişimlerde bulunduğunu sordu.

Mullaoğlu, hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine ve depremde yaralanarak uzuv kaybına uğrayan sağlık çalışanlarına Bakanlık olarak hangi destekler verildiğinin yanıtlanmasını istedi.Depremde yıkılan Aile Sağlığı Merkezlerini de gündeme getiren Mullaoğlu, bu konuda hangi adımların atıldığını ve atılmasının planlandığını, barınma sıkıntısı yaşayan sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığı’nın ne gibi çözümler geliştirdiğini ve deprem sonrası hala hizmet veremez durumda olan hastaneler için ne gibi çalışmalar yapıldığının açıklanmasını istedi.

Servet Mullaoğlu, yaşanan sorunlara ilişkin Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya aşağıdaki soruları yöneltti.

Sorular:

Deprem bölgelerinde yaşamlarını kaybeden fakat cesetlerine ulaşılamayan sağlık çalışanları için Bakanlık olarak ne gibi girişimlerde bulunulmuştur?

Hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine Bakanlığınızca ne gibi destekler sağlanmaktadır?

Depremlerde yaralanmış, uzuv kaybına uğramış sağlık çalışanları için Bakanlığınızca hangi destekler sunulmaktadır?

Hatay ilimizde depremlerde yıkılmış olan ASM’ler için bugüne kadar Bakanlığınızca hangi adımlar atılmıştır? Bundan sonra ne gibi bir planlama içerisindesiniz?

Hatay ilimizde hizmet veremez durumda olan hastaneler için Bakanlığınızca bugüne kadar yapılan çalışmalar nelerdir?

Evlerini, ailelerini kaybeden ve zor koşullarda barınmalarını sağlamaya çalışan sağlık çalışanlarının daha uygun koşullarda barınmalarına yönelik herhangi bir çözüm geliştirme çabanız var mıdır? Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.