NACİ GÖRÜR’DEN 7 ŞİDDETİ DEPREM UYARISI!

NACİ GÖRÜR’DEN 7 ŞİDDETİ DEPREM UYARISI!

Türkiye’nin önemli yer bilimi uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür’den yeni bir deprem açıklaması geldi. 7 şiddetinde deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Naci Görür herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Türkiye’de 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem gerçeği ile daha ciddi olarak yüzleşilmek zorunda kalındı. 50 binden fazla vatandaşın hayatının kaybetti ve 11 ilin yıkıldığı depremin ardından insanlar yaşadıkları yerlerin depreme karşı dirençli olup olmadığını merak ediyorlar. Normal koşullarda deprem riski olan yerlerde dönüşüm çalışmaları başlaması gerekiyordu.
Deprem riskleri konusunda ise yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu.
DEPREMİ DURDURAMAYIZ AMA KENTLERİMİZİ DEPREM DİRENÇLİ YAPABİLİRİZ
Kentlerin deprem dirençli hale getirilmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Kentlerimizi deprem dirençli hale dönüştürmeliyiz. Çünkü deprem ile insanoğlu mücadele edemez. Depremi durdurmamızın imkanı yok. Eğer depremi durduramıyorsak ölümü mü bekleyelim? Ölmek istemiyorsak kentlerimizi deprem dirençli bir niteliğe getireceğiz. Depremi durduramayız ama bunu yapabiliriz.” dedi.
DİYARBAKIR UYARISI
Diyarbakır için deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Diyarbakır özelinde konuşacaksak iki önemli tehditten bahsedebiliriz. Bunların ilki Bitlis – Zagros sitürüdür. İkincisi ise Doğu Anadolu fay hattıdır. Buralarda büyük depremlerin gerçekleşme potansiyeli var ve ona göre tedbirli olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.
AFET BAKANLIĞI KURULMALI
Türkiye’de Afet Bakanlığı’nın kurulmasını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Belki de Türkiye’de Afet Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini ilk defa veya ilk söyleyenlerden biriyim. Afet derken diğerlerini bir tarafa bırakıyorum. Özellikle depremi kastetmiştim. Eğer biz ciddi bir bakanlık kurarsak, liyakata dayalı onu kurumlandırırsak, ciddi bütçe verirsek ve anayasal bir yapısı olursa siyaset üstü bir bakanlıkla, Türkiye’yi 10- 15 senede depreme hazırlarız. Gerçekten bu ülkenin artık depremle baş etmenin zamanının geldiğinin büyük ihtimalle farkında olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
7 ŞİDDETİNDE DEPREM UYARISI!
Türkiye’nin deprem gerçeğine çarpıcı bir şekilde dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Bu ülke deprem ülkesidir. İşe bu gerçeği kabul ederek başlayacağız. Jeolojik yapısı gereği bu böyle. Türkiye’nin her bir metrekaresi 7 ve üzerinde büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa sonraki gün bu deprem olacak. Herhangi bir sabah uyandığımızda ülkemizin herhangi bir yerinde 7 şiddetinde deprem olduğunu ve binlerce vatandaşımızı kaybettiğimizi duyabiliriz. Bu bizim için sürpriz olmaz. Bu vatandaşımızı korkutmasın, buna çare var. Deprem dirençli kentler oluşturabilirsek bahsettiğimiz büyük depremlerde tek bir canımızı bile kaybetmeyiz.” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.