ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Saadet Partisi Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak, son olarak geçtiğimiz gün Odabaşı Mahallesi’nde gerçekleşen kazayı sert dille eleştirdi. Kaza yerine gelerek incelemelerde bulunan Koçak olay yerinden yaptığı canlı yayın ile de yıkım ekiplerinin içinde bulunduğu durumu aktardı.

Yüklenici firmaların daha dikkatli davranması gerektiğine ve çalışanın can güvenliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Koçak, “Geçtiğimiz gün olay yerinde gördüğümüz manzara karşısında adeta şok yaşadık. 8 katlı bir bina bir operatörün gücüyle yıkılmaya çalışılmış. Güvenlik önlemi yeterince alınmamış. Sadece yolları kapatarak olayı çözmüş olmuyorsunuz. Bu gibi kazalar yüzünden 20’nin üzerinde çalışan hayatını kaybetti. Daha fazla kişide hayatını kaybedebilirdi” dedi.
Bazı yüklenici firmaların güvenli yıkım yaptığını bazılarının ise yapmadığını da vurgulayan Koçak, “Etrafında az hasarlı bina olmayan tek kalmış binaların dinamit ile patlatılması daha güvenli ve hızlı oluyor. Burada da yapılması gereken hızlı ve güvenli yıkım yolunu seçmektir. Malesef bazı yüklenici firmalar bu masraftan kaçarak bina yıkımını bir kepçe ve operatörüne bırakıyor. Öyle olunca da malesef ölümlerin önüne geçilemiyor. Valilik ve AFAD bu noktada tedbirlerini arttırmak zorundadır” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.