PARK ÇÖKÜYOR

Antakya ilçe merkezinde tek yeşil alan olarak yer alan yediden yetmişe herkesin bahardan sonra günlerini geçireceği büyük park bakıma muhtaç durumda.

PARK ÇÖKÜYOR

Antakya ilçe merkezinde tek yeşil alan olarak yer alan yediden yetmişe herkesin bahardan sonra günlerini geçireceği büyük park bakıma muhtaç durumda. Parkın birçok alanında çevre kirliliği göze çarparken vatandaşların oturacakları alanlar ise yıkık dökük duruyor.Yeşil alan deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Antakya Büyük Parkı bakımsızlıkla boğuşuyor. Vatandaşların kirlettiği alanlarda kötü görüntüler oluşurken vatandaşlar ise belediyelerden çözüm bekliyor. Birçok Antakyalının baharın gelmesiyle oyunlar oynadığı, yürüyüşler yaptığı, piknik yaptığı, kahvelerini dolduğu büyük park için yeteri kadar özen gösterilmemesinden şikayetçi olan vatandaşlar yetkililerin parka olan gerekli özeni göstermediğini ifade ederken yapılacak çalışmaların bahar aylarına kalmasından dert yandı. Vatandaşlar “Her dönemimizi bu parkta geçiriyoruz. Parkımızın bakımlı olmasını istiyoruz. Burada eşlerimizle, çocuklarımızla piknik yapıyoruz. güneşli havaları bu parkta geçiriyoruz. Parkımızın daha bakımlı olması lazım. Vatandaşlarımızı da aynı duyarlılığa davet ediyorum. Vatandaşlarımızda yere çöp atmamalı bu park hepimizin. Havalar güzelleştiğinde burada koşacağız, günün tadını çıkaracağız fakat bu şekilde olmuyor. Çekirdek yerken bile çekirdeği çimlere atan vatandaşlarımız bile var. Parka bizlerde yetkililerde yeteri kadar sahip çıkmalı. İş çıkışında bir çok vatandaşımızın koşu yaptığı yerlerden birisi yine burası fakat koşu alanları her yağmurda çamur altında kalıyor. Yeteri kadar altyapı olmadığı için her tarafı çamura dönüyor. Vatandaşlar için sağlıklı koşacağı tek bir alan bile bulmak neredeyse artık imkansız. Bahar ayların yaklaşmasıyla belediye yetkileri çalışmalarını başlattı ama koca kış ayını yine çamur içinde geçiren vatandaşlarımız var. Parkımızın yeni ve modern bir görünüme kavuşması şart” ifadelerini kullandı. Haber: CANSU DİLEK

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.