PAZARCI DA İSYAN DA VATANDAŞ DA!

PAZARCI DA İSYAN DA VATANDAŞ DA!

VATANDAŞLAR GİBİ PAZARCILAR DA FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ

Hatay’ın Antakya ilçesinde esnaflık yapan pazarcılar artan hayat pahalılığı ile sebze ve meyvedeki fahiş artışlardan dolayı şikayetçi.
Pazarcılar, komisyoncudan aldıkları sebze ve meyvelerin üzerine fazla bir fiyat eklemediklerini belirtirken vatandaşlar ise etiketlerde gördükleri fiyatlardan dolayı isyan etti.
Pazarcılar, komisyoncudan aldıkları ürün maliyetlerinin her geçen gün arttığını dile getirirken poşet, mazot ve eleman parasının da yerinde sabit kalmadığını söyledi.Her gün vatandaş ile etiketteki fiyat miktarı sebebiyle kavga ettiklerini belirten pazarcılar, “Vatandaşlar zannediyor ki biz 5 liraya alıp 30 liraya satıyoruz. Oysaki komisyoncu belirliyor pazardaki ürünleri. Bizler 30 liraya aldığımız bir ürünün üzerine en az 5 en fazla 10 lira fiyat farkı ekliyoruz. Pazarcıda artık kazanamıyor, geçinemiyor. Evimize zar zor ekmek götürüyoruz.” diyerek serzenişte bulundu.
VATANDAŞLARLA FİYAT KONUSUNDA SIK SIK TARTIŞIYORUZ
Sebze ve meyve tezgahlarındaki fiyatlar sebebiyle vatandaşla sık sık tartışlarını ifade eden pazarcılar, vatandaşın cebini ve sofrasını düşündüklerini belirttiler.Pazarcılar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık bizlerde eskisi gibi geçinemiyoruz. Komisyoncu pahalıya satıyor biz yine vatandaşın cebini, sofrasını düşündüğümüz için daha uyguna satmaya çalışıyoruz. En az 5 en fazla 10 lira üzerine fiyat koyuyoruz sattığımız ürünün. Ürün akşam pazarına kaldıysa alış fiyatından veriyoruz ama yine de müşteriyi memnun edemiyoruz. Vatandaşlar artık sebze meyve alamıyorlar. Tezgâha bakıyorlar inceliyorlar ama almadan gidiyorlar ya da az alıyorlar. Artık vatandaşta, pazarcıdan gelen zamlara alıştı” dediler.

VATANDAŞLAR FİYATLARA İSYAN EDİYOR
Semt pazarına evi için sebze ve meyve alışverişi yapmaya gelen vatandaşlarda, artan hayat pahalılığı yüzünden isyan ediyor.
Vatandaşlar, “Pazarı boydan boya geziyoruz gördüğümüz ürünün daha uygun etiketlisini bulabilmek için. Bir de tarım faaliyetinin yüksek olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Birçok ürün ilimizde yetişiyor ama buna rağmen pahalı. Eskiden semt pazarları ucuz olurdu marketteki ürünler pahalı olurdu ama artık aradaki fark giderek azaldı. Bir tencere yemek pişirmenin maliyeti artık en az 100 lira oldu” diye hayat pahallığına isyan ettiler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.