PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN TARSUS BELGESELİNİN PRÖMİYERİ COŞKULU GEÇTİ

PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN TARSUS BELGESELİNİN PRÖMİYERİ COŞKULU GEÇTİ

Belgesel alanında dünyaca tanınmış Türk akademisyen ve belgesel yönetmeni olan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Tarsus konulu Yedi Katlı Şehir adlı belgeselinin Türkiye prömiyeri Tarsus’ta kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Tarsus’un tarih ve kültürünü konu edinen ve Tarsus’un ileri gelen isimleri Osman Homurlu, Uğur Pişmanlık, Kamile Yedican, Neriman Beslem, Mehmet Eroğlu gibi isimlerin görüşleriyle oluşan belgeselde Tarsus’un en belirgin kültürel özelliklerinin vurgulandığı belirtildi.

Prof.Dr. Osman Biçer, Prof. Dr. Durmuş Öztürk, Öğr. Gör. Neriman Beslem, Osman Homurlu, Uğur Pişmanlık gibi isimlerin yapım ekibinde yer aldığı belgeselin TADEKA salonunda yapılan gösteriminin ardından yönetmen Prof. Dr. Sedat Cereci’yle belgeselin analizinin yapıldığı bildirildi.

REKLAM ALANI

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Antakya, Mersin, Çamlıyayla konulu şehir belgesellerinin devamı olan belgeselde Tarsus’un bilinmeyen özellikleri ve önemli kişiliklerinin de söz konusu edildiği dile getirildi.

Tarsus, Mersin, Hatay, Ankara, İstanbul, Karabük gibi illerden yaklaşık 100 kişinin katıldığı gösterimde Tarsus’un tarihsel ve kültürel değerinin tartışıldığı vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.