RESSAM KOCAİSPİR BODRUM SANAT FUARINDA

RESSAM KOCAİSPİR BODRUM SANAT FUARINDA

Bölgemizin başarılı ressamlarından olan Selmani Baki Kocaispir ,Asrın felaketi sonrasında yaptığı Zeytin Ağaçları serisi ile Bodrum Sanat Fuarına katıldı. Korart Galeri ile birlikte yer aldığı Bodrum Sanat Fuarında Ressam Kocaispir’in 17 Zeytin Ağacı tablosu ziyaretçilerden tam not aldı.

Yaklaşık 40 galeri, yurt içi ve yurtdışından 300 sanatçı,  koleksiyonerler ve sanatseverleri Herodot Kültür Merkezi’nde buluşturan Bodrum Sanat Fuarında Ressam Selmani Baki Kocaispir gördüğü yoğun ilgi ile bir kez daha farkını ortaya koymayı başardı.

Dünya çağdaş sanat fuarları arasındaki rekabette yerini güçlendiren Bodrum Sanat Fuarına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Ressam Selmani Baki Kocaispir açıklamasında:” Dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını Bodrum’da buluşturan Bodrum Sanat Fuarına Korart Galeri ile birlikte katılım gösterdim. Hatay’da yaşadığımız deprem felaketi sonrası moral ve motive olması amacı ile yapmaya başladığım ve sayıları Elliyi aşan tablolarımdan Onyedi  Zeytin Ağaçları serisi ile yer aldığım Bodrum Sanat Fuarında eserlerime gösterilen ilgi beni fazlası ile mutlu etmiştir.

Zeytin ağacı yapmamın sebebi çok zahmetli büyümesi, gövdesi kurusa içi boşalsa bile köklerinden yeniden doğmasından dolayıdır. Genelde kökleri yaşlı dalları yeşil zeytin ağaçları tercih ediyorum. Ayrıca zeytin ağacı barışın bereketin kutsallığın ve bilgeliğin sembolü olarak bilinir. Üç dinde de kutsal ağaç olarak nitelendirilen zeytin ağacının bende etkisi çok fazla olduğundan dolayı çalışmalarıma büyük bir heyecan ile başladım.Depremden sonra zeytin ağacı çizmeye daha çok önem verdim. Çünkü zeytin ağacı yeniden doğuşun anlamına da gelir bizde bir nevi yeniden doğduk  sayılır. Ayrıca Akdeniz bölgesinin ilk yeşeren bitkisidir. Kendi kültürümüzü yansıtır bende sanatçı olarak konseptimi kendi kültüründen alırım ve kendi doğamdan beslenirim.

Böylesine önemli bir fuara birlikte katılım gösterdiğim Korart Galeri sahibi Rahime Korkut’a  ,Sergi boyunca bizleri yalnız bırakmayan sanat sever dostlarımıza ve Bodrum Sanat Fuarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.