RESSAM KOCAİSPİR’DEN SOLO RESİM SERGİSİ: ‘‘ZEYTİN AĞAÇLARI”

RESSAM KOCAİSPİR’DEN SOLO RESİM SERGİSİ: ‘‘ZEYTİN AĞAÇLARI”

Asrın felaketini ağır biçimde yaşamasına rağmen kısa sürede toparlanarak sanat iyileştirir sloganı ile zeytin ağaçları tabloları yapmaya başlayan ülkemizin başarılı ressamlarından olan Selmani Baki Kocaispir,bu muhteşem çalışmalarına yer verdiği 6.kişisel sergisini açtı. Sarıyer Belediyesi hizmet binası 1. Katında muhteşem bir açılış programı ile sanat severlerin ziyaretine açılan “Zeytin Ağaçları” sergisi 12 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Deprem sonrası yoğun çalışma temposu arasında 6.kişisel sergisini açmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Ressam Selmani Baki Kocaispir açılamasında:” Hatay’da yaşadığımız deprem felaketi sonrası moral ve motive olması amacı ile yapmaya başladığım ve sayıları Elliyi aşan tablolarımdan Yirmialtı   Zeytin Ağaçları serisine yer verdiğim 6.kişisel sergim beklediğim gibi yoğun ilgi ile başladı.

Sergimde yer alan Zeytin ağaçlarını  yapmamın sebebi çok zahmetli büyümesi, gövdesi kurusa içi boşalsa bile köklerinden yeniden doğmasından dolayıdır. Genelde kökleri yaşlı dalları yeşil zeytin ağaçları tercih ediyorum. Ayrıca zeytin ağacı barışın bereketin kutsallığın ve bilgeliğin sembolü olarak bilinir. Üç dinde de kutsal ağaç olarak nitelendirilen zeytin ağacının bende etkisi çok fazla olduğundan dolayı çalışmalarıma büyük bir heyecan ile başladım.Depremden sonra zeytin ağacı çizmeye daha çok önem verdim. Çünkü zeytin ağacı yeniden doğuşun anlamına da gelir bizde bir nevi yeniden doğduk  sayılır. Ayrıca Akdeniz bölgesinin ilk yeşeren bitkisidir. Kendi kültürümüzü yansıtır bende sanatçı olarak konseptimi kendi kültüründen alırım ve kendi doğamdan beslenirim.

İşte benim için böylesine anlam ifade eden Zeytin Ağaçları sergim 12 Aralık tarihine kadar Sarıyer Belediyesi hizmet binası 1. Katında gezilebilecektir.İlk günden itibaren sergime ilgi gösteren tüm sanat sever dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.