SAĞLIK ÇALIŞANLARININ PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMELİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMELİ

Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, aile hekimliği birimlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının problemleri çözülmesi gerektiğini söyledi.Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları Sağlık Bakanlığının sahadaki ilk neferleri olmalarına rağmen sürekli mağdur edilmektedirler diyen Başkan Gönç, taleplerini paylaştı.Sık sık dile getirdiğimiz ve çözülmesini beklediğimiz taleplerimizin bir kısmını paylaşmak istiyorum diyen Başkan Gönç, açıklamasına şöyle devam etti: “Aile Hekimliği birimlerine sürekli olarak ekstra işler yüklenmektedir ( Okul Aşıları, Rapor Verme, Defin Ruhsatı vb.). Aile hekimliği birimlerindeki nüfusun 3000’e indirilmesi ve herhangi bir ücret kaybı yaşanmaması İçin kişi başına ödenecek ücret katsayısının arttırılması gerekmektedir. Yeni açılan Aile Hekimliği birimleri nedeniyle, nüfus kaybı yaşayan Aile Hekimliği birimlerinin mağduriyetleri giderilip, nüfuslar eşitlenmelidir.

YENİ AÇILAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİNE EN AZ 1 YIL 2500 NÜFUS ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILMALIDIR.

Mobil ücretin Aile Sağlığı Çalışanlarına da verilmesi gerekmektedir. Tek hekimlik birimlerde çalışan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının özlük hakları düzenlenmeli, kanuni hakları olan izin sürelerinde ve raporlarda ücret kesintisi olmamalıdır. Covid19 tanı/teması nedeniyle karantinaya alınan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının maaşlarının kesilmesi, çalışma arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açmış olup, bu mağduriyetin en kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir. Covid19 sürecinde artan iş yükü ve esnek mesai olmamasına rağmen, her türlü fedakarlığı yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarına ekstra kazanım sağlayacak hiçbir düzenleme yapılmamıştır. Negatif performansa yol açan; Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanının müdahil olamadığı Aşı Reddi, izlemlere ve Aşılara geç gelme/gelmeme gibi durumlarda aileye de sorumluluk verilecek bir düzenleme getirilmelidir. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının maaşları sürekli erimekte ve artan iş yükü ile beraber motivasyon kaybı yaşanmaktadır.Aile Sağlığı Merkezlerinde güvenlik önlemleri yetersizdir. Hakaret ve şiddetin en çok yaşandığı yerlerden bir tanesi de Aile Sağlığı Merkezleridir. Aile Sağlığı Merkezi binaları Sağlık Bakanlığı tarafından ayarlanmalıdır. İnşaat ve tadilat gibi işler Aile hekimliklerinin üzerine bırakılmamalıdır. Kira artışları hakkaniyetli bir şekilde Tefe/Tüfe oranları baz alınarak yapılmalıdır.Covid19 sürecinde her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarımızın mağduriyetleri görmezden gelinmemeli ve problemlerin çözümü noktasında gereken adımlar atılmalıdır.Sağlık-Sen teşkilatları olarak; Sağlık çalışanlarımızın bütün problemleri çözülene kadar, yılmadan ve usanmadan konuların takipçisi olacağız” dedi. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.