ŞAHİN: HATAY’IN DERDİ, BENİM DE DERDİMDİR

<a>ŞAHİN: HATAY’IN DERDİ, BENİM DE DERDİMDİR</a>

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Hatay’ın sorunlarını her platformda savunuyor.

Milletvekilliği görevinin yanı sıra adeta Hatay aktivisti gibi çalışan Şahin, çeşitli platformlarda Hatay’ın eksiklerini dile getirerek çözüm noktasında da yol gösteriyor. Flash TV, Halk TV, KRT TV ve çok sayıda youtube kanalına konuk olarak hukukçu gözüyle Hatay’ın sorunlarını aktaran Şahin, kamuoyunun dikkatinin Hatay’a çevrilmesini sağladı. Şahin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Hatay 1 yıl süreyle afet bölgesi olmaya devam edecek. Bu sebeple mevzuat gereği tarımdan-altyapıya her türlü hizmet AFAD’ın sorumluluğundadır. Belediyeler ise AFAD ve devlet kurumlarına destek vermekle mükellef. Hatay’ı görün artık! Deprem bölgelerinde bayramlar buruk, insanlar yaralı. “Bayram” depremzedeler için sadece bir sözcükten ibaret! Halk TV’de sansürsüz programının konuğuydum. Depremzede vatandaşlarımızın güncel sorunlarını dile getirdim. Taleplerimizi yineledim. Her platformda sizlerin sorunlarını dile getireceğim. Depremzedeler haklarına kavuşana dek her türlü mücadeleyi vereceğim. Yıllarca ihmal ettiğiniz Hatay asrın felaketini en ağır şekilde yaşadı. Bu durumda bile Hatay’ı görmeyecek misiniz?

HER GÜN ÖLÜME SÜRÜKLENİYORUZ

Hatay’da depremin ardında bıraktığı enkazlar bu şekilde güvensiz, önlemsiz ve tedbirsiz bir şekilde taşınıyor. Kamyonlardan yollara dökülen molozlar can güvenliğini tehlikeye atıyor. Anılarımız yerlere saçılırken deprem yetmezmiş gibi trafik kazalarıyla da ölüme sürükleniyoruz! Hatay’da deprem on ilin toplamından daha büyük bir yıkım yarattı. Hatay’da ölüm sayısı on ildeki toplam ölüm sayısından daha fazla! Yıkılan bina sayısı gene on ilin yıkım sayısından daha fazla. Ölüm orucu mu tutalım! Bu kadar çığlık niye duyulmuyor!

FATURALAR YILSONUNA ERTELENMELİDİR

Memleketimiz çok büyük bir deprem felaketinin ardından hala yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir evde 3-4 aile birlikte yaşayanlar, artan kira fiyatları sebebiyle evlerinden çıkartılanlar,  çadırda yaşayıp barınacak ev bulamayanlar ve farklı birçok problemi olan vatandaşlarımız var. Konteyner ve çadır kentlerdeki sıcak hava, altyapı ve sinek sorunları sebebiyle salgın hastalık ve asbest riskiyle karşı karşıyayız! Aynı şekilde deprem bölgelerinde de bizler büyük bir dayanışma ile yaralarımızı sarmak için hep birlikte çaba gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Deprem bölgelerinde insanların en çok ihtiyaç duyduğu ve zaruri bir şekilde kullanması gereken kalemler arasında elektrik, su ve doğalgaz gelmekte. Ancak son iki haftadır depremzede vatandaşlara fahiş fiyatlarla gelen elektrik-doğal gaz faturaları vatandaşın belini daha da büktü. Bu faturalarla zaten işsizlik, hayat pahalılığı, döviz, enflasyon gibi sorunların altında ezilen depremzedeler, üzerlerindeki yükü taşıyamaz hale geldi. Afet öncesi önlem almadınız! Deprem sonrası depremzedeleri kaderiyle baş başa bıraktınız! Göçük altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya geç geldiniz, kurtarma çalışmalarını organize edemediniz! Bir çadırı dahi haftalarca dağıtamadınız! AHBAP’a vatandaşın bağışladığı paralara karşılık çadır sattınız! En azından şimdi sosyal devletin gerekliliklerini yerine getirin. Depremden bu yana 6 aylık süre için elektrik, su ve doğalgaz faturaları devlet tarafından ödenmelidir. Geriye kalan faturalar ise deprem bölgelerinde, en azından yılsonuna kadar ötelenmelidir. Yeter artık, Hatay’ın sesini duyun! Hataylı depremzedeler evsiz, yurtsuz! Masraflar birikmiş, borçlar can yakıyor, vatandaş kiraya çıkacak yer dahi bulamıyor! Flash Haber’de Begüm Begümhan Aydoğan’ın konuğuydum. Depremzedelerin devam eden sorunlarını dile getirdim. Her platformda her alanda sizlerin hakkını savunmaya eksikleri dile getirmeye devam edeceğim.

HATAY TÜRK YURDUDUR!

Hatay laik bir şehirdir; ırk, din, dil ayrımı olmadan kardeşçe sevgiyle yaşayan, barışa aşık bir şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkem için namus meselesi ettiği ve Mustafa Kemal Atatürk’ü namusu bilen bir şehirdir. Bu gibi namussuzlara da geçit vermez haddini bildirir! Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.