ŞALGAM DEYİP GEÇMEYİN! FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

ŞALGAM DEYİP GEÇMEYİN! FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Asrın felaketi sonrası büyük yıkımın yaşandığı tarihi uzun çarşının  önceleri bir çok yerinde şimdi ise çok az yerde bulabileceğiniz şalgam saymakla bitmeyen faydaları ile adeta bir şifa deposu.. Tepsi kebabının yanında ve ya Antakya simidi ile birlikte veyahut ta tek başına tüketilen şalgam  gerek suyu gerekse de içerisinde bulunan havucu ve adını aldığı şalgam sebzesi ile bir çok derde deva oluyor.

1982 yılından bu yana tadı damaklarda kalan lezzetleri ile bilinen Mehmet Gündüz Nam-ı Diğer Hançer Usta şalgam konusunda da yıllardır kalitesini bozmadan müşterilerine hizmet veren bir isim olarak çıkıyor karşımıza.Hal böyle olunca 12 ay boyunca şalgam sunumu ile müşterilerinin hizmetinde olan Hançer Ustamızın yanında aldık soluğu.Her zamanki gibi bizleri güler yüzü ile karşılayan Hançer Ustamız bir yandan lezizmi leziz şalgamı bardağa doldururken bir yandan da faydalı bu lezzeti anlatmaya başladı.Hançer Usta:” Her derde deva bir lezzettir  şalgam.1982 yılından bu yana yaptığım şalgamda en önemli unsur kaliteden asla taviz vermememdir. İlk günkü lezzet ne ise bugünkü lezzet de odur. Malzemenin en kalitelisini alır müşterilerime onlardan en leziz şalgamı hazırlarım. Ana maddelerimiz mor havuç, şalgam turpu, acı süs biberi, su ve tuzdur.1,5 ay süren bir mayalanma dönemi sonrasında elde ettiğimiz lezzetimiz şükürler olsun ki ilk günden bugüne herkesten tam not almaktadır.Deprem öncesi yoğun bir biçimde çarşımıza gelen yerli ve yabancı turistlerin muhakkak tadına bakmadan gitmediği bir şalgam lezzeti idi bizimkisi. Şimdilerde eskisi kadar olmasa da çarşımıza gelen ziyaretçilerimizin tercihleri durumunda .

Şalgamın faydalarından biraz bahsedecek olursak; içerisinde bulunan A-E-C vitaminleri ile birlikte yüksek oranda potasyum, demir ve kalsiyum ile kemik gelişimine katkı sağlar diş çürümesini önler, antioksidan özelliği ile sindirim sistemini güçlendiriyor, Akciğer sağlığınıza fayda sağlıyor, vücuttan toksinleri atıyor.Stresi azaltarak sakinleştirir.Havuç göz sağlığına fayda sağlıyor. Daha bir çok faydası var bunları da dinlemek isteyenler olursa buyursunlar işyerimize..Biz her zaman olduğu gibi Mahremiye Camisi bitişiğinde hizmetteyiz.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.