SAMANDAĞLILAR LÜTFÜ SAVAŞ’IN ZULMÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

SAMANDAĞLILAR LÜTFÜ SAVAŞ’IN ZULMÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Samandağ’da Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi, ilçede kesilen ağaçlardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı protesto etti.Çeşitli siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan heyet, parkımız ölüyor diyerek tabutlu protesto gösterisi düzenledi. Samandağ kent meydanında gerçekleşen protestoya AK Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, İYİ Parti İlçe Başkanı Seyran Ziroğlu, Vatanını Sevenler Federasyonu Samandağ İlçe Başkanı Çetin Kababıyık, oda başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi.Çarşı merkezinde yeşil alan isteyen Nefes Almak İstiyorum İnsiyatifi tabutlu eylem gerçekleştirerek ‘Yeşil bir kent meydanı istiyoruz’ yazılı pankartla yürüyüş düzenledi.

YATKIN: ÇARŞI MERKEZİMİZ ÖLÜYOR

Basın açıklamasını Nefes Almak İstiyorum İnsiyatifi adına Seçkin Yatkın okudu. Yatkın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Yaşlanmış ve 2017 den beri betonlaşma hastalığına yakalanmış çarşı merkezimiz vefat etmiştir. Bu ölüm aslında bir son değil yeni bir başlangıçtır. Samandağ’ın ihtiyacı olan modern kent meydanının ana rahmine düştüğü gündür bugün. Yaşlanmış ve betonlaşma hastalığına yenik düşmüş çarşı merkezimizin cenazesi ve yaratmak istediğimiz yeşil bir kent meydanı için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Yaratmak istediğimiz kent meydanı ile ilgili bölgede 3 alan bulunmaktadır. Bunlar ; eski vergi dairesi yeri , eski askelik şubesi yeri ve eski 75. Yıl parkıdır. Eski vergi dairesi yerinde Samandağ belediyesine ait %36, Samandağ kaymakamlığına ait %12 hisse bulunmaktadır. Geri kalan %52’lik kısım özel mülk sahiplerine aittir. Vatandaş olarak %48 hissesine sahip olduğumuz bu alanın yeşil alan olmasını talep ediyoruz. Özel mülk sahiplerine ait olan %52’lik hissenin mülk sahiplerini mağdur etmeden kamulaştırılmasını istiyoruz.

EPEDEN İNMECİ ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUZ

Kamulaştırma bedeli Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi tarafından karşılanmalıdır. Kamulaştırma ile ilgili yeterli bütçemiz yok söylemini kabul etmiyoruz. Antakya’da köprübaşına çok yakın olan vakıf işhanı’nın yeri Hatay Büyükşehir belediyesi ve Antakya Belediyesi tarafından kamulaştırılırken eski vergi dairesi yerinde Hatay büyükşehir belediyesi ve Samandağ belediyesi elini taşın altına koymalıdır. Eski askelik şubesi yeri bu çirkin ve depreme dayanıksız haliyle büyük bir risk teşkil etmektedir. Bu alanda mülk sahibi ve söz sahibi olan Samandağ Belediyesi’dir. Belediyenin bu binayı acilen yıkmasını ve yerine yeşil bir alan yaratmasını talep ediyoruz. Eski 75.yıl parkı gibi Samandağ için çok önemli bir alan bir önceki Samandağ Belediyesi yönetimi tarafından 25 yıllığına Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Şehir bölge planlamacıları tarafından burada otopark yapılmaması gerektiği bir rapor halinde bize sunuldu. Bu raporu Hatay Büyükşehir belediyesine ilettik ve katlı otoparka itiraz ettik. Bütün bunlara rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi altta katlı otoparkı üstte de beton parkı Samandağ halkına reva görmüştür. Tepeden inmeci bu anlayışı kabul etmiyoruz. Yaratmak istediğimiz kent meydanında bu alanın geleceğini bilimsel veriler ve kesinlikle kamu yararı doğrultusunda olacak şekilde Samandağ halkının belirlemesini talep ediyoruz.” Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.