SİNEK VE BÖCEK SAYISI ARTIYOR

SİNEK VE BÖCEK SAYISI ARTIYOR

Hava sıcaklığının artması ile haşere, sinek ve sürüngen sıkıntısı baş gösterdi. Konteynerlerde sinek ve böcek sayısı artarken, ilaçlama çalışmaların çoğu konteyner kentte hiç yapılmadığı ve yapılan yerlerde ise yetersiz olduğu öne sürüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu enkaz şehir Hatay’da yaklaşık 220 bin kişi, konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle hava sıcaklığının artması ile konteynerlerde haşere, sinek ve sürüngen sorunu ortaya çıktı. Kırsal alandaki konteyner ve çadırlarda sinek ve böcek sayısı artarken, burada yaşayanlar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürdü.

‘YILANLAR VE FARELER ETRAMIZDA DOLAŞIYOR’

Ailelerini, sevdiklerini, evlerini, işerini, yaşamsal olanak sağlayan eşyalarını yani kısaca herşeyini kaybeden vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “çadır ardından konteynarda kalmaya devam ediyoruz. Sıcakların başlaması ile çok sayıda yılan, fare, sürüngen hayvan ve sinek gibi haşereler bizleri korkutuyor. Bu kapsamda özellikle çocuklarımız için ilaçlama çalışmaları çok önemli. Yetkililerden destek bekliyoruz. Çalışmalar çok yetersiz ve gelişi güzel yapılıyor. Çoğu yerde yapılmıyor.” Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.