SON SOKAK ARZUHALCİSİ

Hatay, Antakya’da Valilik binasının bulunduğu Fevzi Çakmak Caddesi’nde 32 yıldır arzuhalcilik yapan 63 yaşındaki Cevdet Gökbulut, Hatay’ın son sokak arzuhalcisi olarak hafta içleri her gün tezgâh açıyor.

SON SOKAK ARZUHALCİSİ

Hatay, Antakya’da Valilik binasının bulunduğu Fevzi Çakmak Caddesi’nde 32 yıldır arzuhalcilik yapan 63 yaşındaki Cevdet Gökbulut, Hatay’ın son sokak arzuhalcisi olarak hafta içleri her gün tezgâh açıyor.Tükenmeye yüz tutan meslekler arasında yer alan arzuhalciliğin Antakya’daki son temsilcisi olan Cevdet Gökbulut, çocuk yaşta meslek edindiği Arzuhalciliği, ilerleyen teklonojiye rağmen hala daha yaşatmaya çalışıyor. Antakya’da Fevzi Çakmak Caddesinde 23 Temmuz Vergi Dairesi Binası önünde hafta içleri her sabah 7.30’da gelerek küçük tezgâhını kuran ve daktilosunu temizleyerek güne başlayan Cevdet Gökbulut, akşamları 16’ya kadar mesaisini sürdürüyor. Dilekçe yazarak vatandaşların anlık ihtiyaçlarını karşılayan Gökbulut, 1-2 metrekarelik açık alanda yaz kış demeden çalışmaya davam ederken, yanında taşıdığı iskemleye oturup, müşteri beklemeye koyuluyor.

1987 YILINDAN BERİ AYNI YERDE

1987 yılından bugüne kadar 23 Temmuz Vergi Dairesi önünde daktilo kullanarak dilekçe hazırlayan Cevdet Gökbulut, işini çocukluğundan beri sevdiğini söylerken şu şekilde konuştu; “Bu işi ilkokul zamanımdan beri seviyorum. Ortaokulda 10 parmağı öğrendim. Daha sonra devlet kurumunda arzuhalci olarak çalıştım. Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde 1987 yılında emekliliğe ayrıldım. 4 çocuk babasıyım. O günden bugüne kadar, burada her sabah küçük tezgâhımı hazırlayıp, beklemeye başlıyorum. Hafta içi her gün buradayım.  Son 2 yıla kadar ortalama bir yoğunluk oluyordu ama artık hele de son 1 yıldır günde bir iki dilekçeyi ancak yazabiliyorum. Standart bir dilekçeyi 10 liraya yazıyorum. Önceden nikâh dilekçesi yazıyordum ama artık yazmıyorum. Bu işi yapmayı seviyorum.” HABER: CANSU DİLEK 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.