HEP BİRLİKTE BİR ŞEYLERİ BAŞARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hatay Antakya’da Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Kızılay, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Kan bağışı yapanlara Koruyucu Sağlık Hizmeti verilerek, kitap hediye edildi.

HEP BİRLİKTE BİR ŞEYLERİ BAŞARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hatay Antakya’da Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Kızılay, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Kan bağışı yapanlara Koruyucu Sağlık Hizmeti verilerek, kitap hediye edildi. Antakya Atatürk Caddesi Antakya Kızılay Şubesi’nde geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinlikte kan bağışında bulunanlara Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Hizmetleri bilgisi verilirken, İl Kültür Müdürlüğüne bağlı Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi tarafından da kitap bağışı yapıldı. Etkinliğe Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Antakya İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Betül Hatun, Cemil Meriç Kütüphanesi çalışanları ve Sağlık gönüllüleri katılım gösterdi. Etkinlikte Kan Bağışı alışkanlığı, Kitap okuma alışkanlığı ve Koruyucu sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde yapılırken, Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı gönüllü gençler ve öğrencilerde kan bağışı yapanlara bilgilendirmeler yaptı.

AMACIMIZ KÜTÜPHANELERİMİZE DE DİKKAT ÇEKMEK

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kan verirken kitap okumanın alışkanlık haline gelmesini hedeflediklerini belirtirken, “ Bu hafta Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanemizle birlikte Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında burada hem kan bağış hem de kitap hediye etme projesi kapsamında buradayız. Burada önemli olan Kan bağışıyla birlikte okuma alışkanlığını da getirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Amacımız burada dikkat çekmek farkındalık yaratmak ve insanları kütüphaneye çekmektir. Bu projenin başarılı olacağını düşünüyorum” diyerek kan bağışı yapanların okuma alışkanlığı kazanması gerektiğini ifade etti.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEMLİ

Antakya İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Betül Altun konuşmasında Halk Sağlığı vurgusu yaparak bunun için Sağlık Müdürlüğünün sürekli projeler ürettiğini söyledi. Altun, “ 3-9 Eylül ülkemizde Halk sağlığı haftası olarak kutlanıyor. Bu noktada aslında tanı ve tedavi hizmetlerimiz var. Ama bir de işin koruyucu sağlık hizmetleri noktası var. Biz buna vurgu yapmak istiyoruz. İnsanın fiziksel, bedensel ve ruhsal olarak iyilik hali sağlığın tanımıdır. Bunun ilk olarak anne karnında başladığını söyleyebiliriz. Biz anne karnında bebeği inceleyerek, taramalar yaparak, destek tedavileriyle hayatı boyunca sağlıklı birey olması için birçok izlem programlarımızı uyguluyoruz. Bizim aslında birçok çalışmamız var. Bu noktada Kızılay’da ki kan bağışı etkinliğinde de biz İl Kültür Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı ve Sağlık Müdürlüğü olarak birlikte çalışıyoruz. Herkesi aynı zamanda yine sağlıklı bir hizmet olan kan bağışına yönlendirmeye çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar kalp krizinden de koruduğunu ortaya çıkarmış. Burada kan bağışı yapılan kişilere İl Kültürü Müdürlüğü kitap verecek. Biz İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak burada genç sağlık projesi olarak çalışması yaparak onlara liderlik aşılıyoruz. Hep birlikte bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz.” diyerek etkinliğin erken tanı için önemli olacağı vurgusunu yaptı.  HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.