SULAMA YAPAMAYAN ÇİFTÇİNİN DERDİNE CHP VEKİLİ MULLAOĞLU YETİŞTİ

SULAMA YAPAMAYAN ÇİFTÇİNİN DERDİNE CHP VEKİLİ MULLAOĞLU YETİŞTİ

Devlet Su İşleri’nin Amik Oavası’nın can suyu olan Asi Nehri üzerine bentler koyması ve çiftçinin toprağını sulayamaması sorununa Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili Servet Mullaoğlu yetişti.  

Antakya ilçesine bağlı Yeşilova, Saçaklı ve Suvatlı sınırları içerisinde bulunan ova topraklarında Asi Nehri’nden sulama izni olduğu halde Yarseli Barajı ve Demirköprü civarında DSİ’nin bentler koyması ve suları kesmesi nedeniyle çiftçinin ürünlerinin sulanamamasına ve mahsulün kurumasına sebep oldu. 

Söz konusu mahallelerde traktörlerle yol kapatma eylemi gerçekleştirerek durumu protesto eden çiftçiler ile bir araya gelen Vekil Servet Mullaoğlu, DSİ müdürü ve Vali ile görüştüğünü ifade ederek, gerekli çalışmaların yapılacağını ve suların en kısa sürede tekrardan toprakla buluşturulacağı sözünü aldığını çiftçilere iletti. Konuyu yakinen takip eden Mullaoğlu’nun durumu iletmesi ve çiftçileri ikna etmesi üzerine yol trafiğe açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.