TARİHİ TAŞLAR ÖZENLE DEPOLANIYOR

TARİHİ TAŞLAR ÖZENLE DEPOLANIYOR

Başta Kurtuluş Caddesi olmak üzere Saray Caddesi ve kentin diğer noktalarından kaldırılan tarihi bina enkazının getirildiği alanlardan sadece biri olan Antakya Küçük Sanayi Sitesinde ki noktada tarihi taşların ayrıştırılması ve gelecek günlerde yer alacakları duvarlara hazırlanmaları sürüyor.

Yüzlerce tarihi yapının yerle bir olduğu Antakya’da depremden en çok etkilenen caddeler arasında yer aldığı bilinen kurtuluş caddesi ve Saray caddesinden ise artık eser yok.

Tarihi yapıların en çok bulunduğu iki cadde üzerinde ki çalışmanın daha yıllar alabileceğini belirten yetkili birimlere seslenen vatandaşlar ise, “Ne olur bir an önce çalışmalarınıza hız verin ve bizi eski o güzelim Antakya’ya kavuşturun. Devletimizin tüm olanaklarını Antakya için seferber etmesini istiyoruz. Antakya’mızın yeniden ayağa kalkması için daha çok çaba gösterilmesini bekliyoruz” dediler.

Fotoğrafta toplama alanında belki Kurtuluş belki de Saray caddesinden toplanan bir binanın enkazından çıkarılan taşlar görülüyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.