TEMİZ SUDAN ESER YOK

TEMİZ SUDAN ESER YOK

TEMİZ SUDAN ESER YOK

Asi Nehri Lübnan’daki Bekaa Vadisi’nin doğu kısmında İlimize kadar uzanırken havaların ısınmasıyla birlikte Asi Nehri adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. İronik bir şekilde arıtılan su ile kirli suyun karşılaştırmalı fotoğraflarını da paylaşan HATSU yetkililerinin Asi Nehri’nin şuan ki renginden habersizce ortaya koyduğu fotoğraf vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Vatandaşların fotoğraf karesini Asi Nehri ile karşılaştırmasının ardından “Kirli su temizlenip, tekrar kirletiyor” sözleri şimdiden kurayacağı sinyallerini veren Asi Nehri için neredeyse 1 yıl önce açılan Küçükdalyan-Narlıca MBR (MembranBiyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nin verimliliği konusunda kamuoyunda tartışmalar yaratmaya başladı.
Geçtiğimiz Yıl 15 Ağustos 2018 tarinde açılış gerçekleşen, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), tarafından yapılan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli olduğu iddia edilen Küçükdalyan-Narlıca MBR (MembranBiyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ndenAsi Nehri’ne bir türlü gelemeyen temiz su vatandaşların
gözlerinden kaçmazken HATSU Yetkilileri Asi Nehri’ne yüzde 99.99 oranında temiz su bırakıldığını paylaştı.
HATSU’DAN GARİP AÇIKLAMA
Geçtiğimiz yıl açılan tesisin 11 ayı aşkın süredir düzenli temiz su sağlamadığı gerçeği ve Asi Nehri’ndeki su rengi ortadayken HATSU’nun geçtiğimiz gün yaptığ paylaşım “GARİP” karşılandı. Temiz su ile kirli suyu yan yana koyarak Asi’ye yüzde 99 oranında temiz su verdiğini iddiaa eden HATSU yaptı açıklamada; “Asi Nehri yatağına döşenen dev kanalizasyon boruları ile Asi’ye akan atık suların bertaraf edildiğini ve Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’nden Asi Nehri’ne yüzde 99.99 oranında arıtılmış su bırakıldığını belirten HATSU, yapılan dev proje sayesinde Asi ve Akdeniz’in temizliğine katkıda bulunulduğuna dikkat çekti.Asi Nehri’ne akan atıksuların bertarafıyla da kötü kokuların ve çevre kirliliğinin önüne geçildiğinin altını çizen Genel Müdürlük, tesisin daimi olarak işlevini yerine getirmesi için işletme personellerince hassasiyetle teknik uygulamaların yapıldığını ve çıkış suyu testlerinin düzenli yapılarak temiz su çıkışı sağlanıyor.” Diyerek Asi Nehri’nde temiz su olduğunu iddia etti.
HABER: KAZIM ÇAYLI

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.