VALİ MASATLI BASININ TARAFSIZLIĞI, DURUŞU BİR İLKEDİR

VALİ MASATLI BASININ TARAFSIZLIĞI, DURUŞU BİR İLKEDİR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Masatlı mesajında; “Doğru, tarafsız, ilkeli ve özgür basının varlığı demokrasi tarihi açısından oldukça hayatî ve vazgeçilmez unsurlardandır. Toplumda farkındalığı artırmak, toplumu doğru istikametlere kanalize etmek ve aydınlatmak gibi önemli görevi olan basın dünyası, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de belirttiği gibi “milletin müşretek sesi” dir.

Geçmişten bugüne kendini sürekli modernize eden basın; teknolojinin de tüm imkanlarını en iyi şekilde kullanarak günümüzde, toplumlarda oluşan olumlu ya da olumsuz gelişmeler sonrasında, kamuoyu üzerinde büyük bir sinerji oluşturmayı başarmaktadır. Hızlı, etkili ve ilkeli haberciliğin medya dünyasına kazandırdığı bu hareket kabiliyetinin yansımaları da hızlı ve etkili olmaktadır.

Basının tarafsızlığı, o tarafsız duruşu her şeyden önce vurgulanması gereken bir ilkedir. Ve bu tarafsızlık, nerede durulması gerektiğinin de altını çizer bizlere. Özellikle vatanımıza ve milletimize karşı içeriden ve dışarıdan oluşabilecek her türlü tehdit ve saldırı karşısında durulması gereken yer, net olarak bellidir. Basın, bir anlamda gücünü ait olduğu toplumun dinamik değerlerinden alır ve bu değerlerin korunması adına kendi üzerine düşeni hakkaniyet anlayışıyla yapar. Bunu yaparken de kendi hür vicdanının sesine kulak verir.

Bir ülkenin basını özgürse o toplum daha gelişmiş, farkındalığı daha artmış, demokrasisine daha bağlanmış, insan hak ve hürriyetini daha önceliği kabul etmiş demektir. Tüm bunlar, medenî toplumların özellikleridir.

Temennim o ki: basın mensuplarımızın bahtına hep güzel şeylerin haberini yapmak düşer.

Bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.