TOPAL: PHA HASTALARINI ÖLÜME MAHKÛM ETMEYİN!

TOPAL: PHA HASTALARINI ÖLÜME MAHKÛM ETMEYİN!

Sağlık Bakanlığının PHA hastalığının tedavisinde kullanılan ilacı geri ödeme listesinden çıkarması üzerine CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’dan çağrı geldi.

Nadir görülen bu hastalıktan Türkiye’de 11-12 kişinin olduğunu ifade eden Milletvekili Serkan Topal, “Bu vatandaşlarımızın kullanılan ilaçtan başka alternatifleri yok Bakanlık mutlaka bu ilacı geri ödeme listesine almalıdır” dedi. TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Serkan Topal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ““Kısa adı PHA olan bir hastalık var. Aldığımız bilgilere göre, ender görülen bu hastalıktan ülkemizde 11-12 civarında hastamız var. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan “Kayexalate” adlı ilacı Sağlık Bakanlığı geri ödeme listesinden çıkarmış ne yazık ki. Başka ilaç da yok yani bu hastalar bir nevi ölüme terk ediliyor. Bu hastalardan biri de Hatay’da 9 yaşındaki İzzet Efe Çolakoğlu’dur. Aynı hastalıktan daha önce iki kardeşini kaybeden İzzet Efe şu an ilaç olmadığından ne yazık ki ölüm riskiyle karşı karşıya. Buradan Sayın Bakana hastalarımız ve hekimlerimiz adına sesleniyorum: Bir an önce bu ilacı geri ödeme listesine alın. Aksi hâlde bu hastalarımızı kaybedeceğiz. Bunun sorumluluğu ağırdır ve vebali sizin üzerinizedir.” Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.