HATAY’IN LEZZETİ AB YOLUNDA

HATAY’IN LEZZETİ AB YOLUNDA

TÜRKPATENT tarafından, Türkiye’nin 10 lezzeti için Avrupa Komisyonu’na tescil başvurusu yapılırken, Hatay’ın tescilli tatlısı Antakya Künefesi de AB yolculuğuna çıkan lezzetlerden biri oldu.

Türkiye’nin, Coğrafi İşaret almış ürünlerinin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescil çalışmaları da devam ediyor. Buna dair sürece dahil olan son 10 ürün; Ayaş Domatesi, Bingöl Balı, Bursa Şeftalisi, Ezine Peyniri, Hüyük Çileği, Isparta Gülyağı, Kilis Zeytinyağı, Manisa Mesir Macunu, Rize Çayı ve Urla Sakız Enginarı oldu. Bilindiği gibi, daha önce Antep Baklavası, Aydın İnciri, Aydın Kestanesi, Bayramiç Beyazı, Giresun Tombul Fındığı, Malatya Kayısısı, Milas Zeytinyağı ve Taşköprü Sarımsağı, Avrupa Birliği’nden tescil almıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bu yönde yapılan açıklamada, Hatay’ın tescilli tatlısı Antakya Künefesi’nin de Avrupa Birliği yolunda tescil süreci için sırasını bekleyen ürünler arasında yer aldığı ifade edildi.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.