TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Şehitler, Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Şerafettin Elçi Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Geceyi Çukurca’da geçiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile katıldığı tören, şehit askerlerin öz geçmişlerinin okunması ile başladı.Şehitlerin naaşlarının helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa taşınmasının ardından dua okundu.Daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkari’den havalandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kapılay, Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerce çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay, dualar ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.Pençe Kilit Operasyonu’ndan gelen beş şehit haberleri tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Operasyonda şehit düşen biri İskenderunlu beş Mehmetçik memleketlerinde düzenlenen hazin bir törenle toprağa verildi.

İskenderunlu şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ı ise son yolculuğuna Atakaş Camiden yüzlerce İskenderunlu dualar eşliğinde uğurladı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile şehidin ailesinin katıldığı cenaze namazını Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili kıldırdı. Namazın ardından omuzlara alınan şehidin naaşı, yüzlerce vatandaşın dualarıyla Karaağaç Asri Mezarlıktaki Şehitliğe uğurlandı.Şehit Bican Kapılay, burada gözyaşlarıyla toprağa verilirken, protokol üyeleri şehidimizin ailesine taziyelerini iletti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.