TÜRKİYE’NİN AHİSİ MUSTAFA GÜRLER ÖDÜLÜNÜ ALDI

TÜRKİYE’NİN AHİSİ MUSTAFA GÜRLER ÖDÜLÜNÜ ALDI

2024 yılının  Türkiye Ahisi seçilen tarihi uzun çarşı’nın en eski esnaflarından olan Son Fanuscu Mustafa Gürler,Ahiliğin Başkenti Kırşehir’de düzenlenen 37. Ahilik Haftası Kapanış Töreni’nde Ahilik kaftanı giyerek  ödülünü aldı.

Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin  tarafından Gürler’e Ahilik kaftanı tarafından giydirilerek ödülü takdim edildi. Bu anlamlı törende HESOB Başkanı Aziz Fatih Yılmaz ,SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal ve İl Ticaret Müdürü Halit İmrek de Mustafa Gürler’e eşlik ederek destek oldular.

Ahilik geleneğinin yaşatıldığı bu tören, sadece mesleki başarıları değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı ve kardeşliği de simgeliyor. Gürler’in bu ödülle onurlandırılması, depremden etkilenen Hatay halkına da bir moral kaynağı oldu.

REKLAM ALANI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ellerinden ödül alıp ahilik kaftanını giymenin kendisi için büyük onur olduğunu da ifade eden Türkiye’nin Ahisi Mustafa Gürler;” Geçtiğimiz gün Hatay’da düzenlenen törende ahilik kaftanımı Hatay Valisi Mustafa Masatlının ellerinden giymiştim Anlatılmaz duygular yaşadım son günlerde.Atalarımdan devralarak başarılı bir biçimde bayrağını taşıdığım Zanaatımda Hem Hatay hemde Türkiye ahisi seçilmek sanırım meslek hayatımda zirve oldu benim için.

6 Şubat depreminde çok kayıp yaşayan bir Hataylı olarak, bu ödülün bana moral ve motivasyon sağladığını söylemek isterim. Bu onurlu ödülü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum.Türkiye Ahiliğimi ve ödülümü depremde hayatlarını kaybeden oğlum,gelinim ve torunlarım başta olmak üzere tüm deprem şehitlerimize ithaf ediyorum.Yaşasaydılar şuan benimle çok büyük gurur duyacaklardı ama eminim şuan cennette benimle gurur duyuyorlar.

İlk günden itibaren yanımda olan desteklerini esirgemeyen Hatay Valimiz  Mustafa Masatlı’ya, İl Ticaret Müdürü Halit İmrek’e, HESOB Başkanı Aziz Fatih Yılmaz’a ,SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal’a, ve benimle birlikte mutlu olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.